Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2018

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα χωρίς ζάχαρη

Νόστιμα και τραγανά χριστουγεννιάτικα μπισκότα με στέβια και αλεύρι ολικής άλεσης.
Αυτά τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα χωρίς ζάχαρη φτιάχνονται με στέβια και αλεύρι ολικής άλεσης -αν θέλετε μπορείτε να το αντικαταστήσετε με αλεύρι χωρίς γλουτένη.

Υλικά για περίπου 40 κομμάτια

1 φλ. μαργαρίνη
3 κουτ. γλ. στέβια σε σκόνη
1 κουτ. γλ. εσάνς βανίλιας
½ κουτ. γλ. στέβια υγρή με γεύση βανίλια ή κανέλα
2 αυγά
2 ½ φλ. αλεύρι ολικής άλεσης (ή χωρίς γλουτένη)
½ κουτ. γλ. Σόδα
½ κουτ. γλ. Μπέικιν πάουντερ
¼ κουτ. γλ. αλάτι

Πώς θα τα φτιάξετε

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη στέβια (υγρή και σκόνη) και την εσάνς βανίλιας για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και στη συνέχεια το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μίγμα της μαργαρίνης στο μίξερ (αφού χαμηλώσουμε την ταχύτητα).
Για να ανοίξουμε τη ζύμη, την κάνουμε μπάλα και την τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα ή ένα κομμάτι ζελατίνα και από πάνω στρώνουμε άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλα (η ζελατίνα) και ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου μισού εκατοστού. Κόβουμε με κουπ πατ σε χριστουγεννιάτικα σχέδια και ψήνουμε για 10’. Όταν κρυώσουν τα μπισκότα, μπορούμε να τα στολίσουμε με γλάσο.

Από το shape

Αφήστε μια απάντηση