Δευτέρα, 12 Νοέμβριος 2018

Διαβήτης: Ο ρόλος της Στέβια στη σωστή διαχείρισή του

Μπορεί η Στέβια να αποτελέσει σωστή επιλογή για τα άτομα που πάσχουν από Διαβήτη ή για όσους πρέπει να αποφεύγουν τη ζάχαρη;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι καταφατική και έρχεται από μια νέα επιστημονική μελέτη που εκπονήθηκε από ερευνητές στο Βέλγιο και τη Βρετανία.Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Nature Communications, τα οποία βασίστηκαν σε πειράματα σε ποντίκια, χάρη στα δύο ενεργά συστατικά της (στεβιόλη και στεβιοσίδη) η Στέβια ενεργοποιεί μια πολύτιμη πρωτεΐνη, την TRPM5, που συμβάλλει στη ρύθμιση της ινσουλίνης. Συγκεκριμένα, η TRPM5 εξασφαλίζει ότι το πάγκρεας θα απελευθερώσει επαρκή ποσότητα ινσουλίνης μετά από ένα γεύμα ώστε να διατηρηθεί το σάκχαρο σε υγιή επίπεδα.Τα παραπάνω ευρήματα, όπως διαβάσαμε στον onmed.gr, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η στέβια δεν περιέχει υδατάνθρακες και επομένως δεν ανεβάζει το σάκχαρο, καθιστούν το φυσικό γλυκαντικό όχι απλώς κατάλληλο αλλά ιδανικό για τα άτομα που πρέπει να αποφεύγουν τη συμβατική ζάχαρη για ιατρικούς λόγους.

Επίσης, οι ερευνητές ευελπιστούν ότι η βαθύτερη κατανόηση των μηχανισμών δράσης της στέβια θα οδηγήσουν σε νέες θεραπευτικές λύσεις για τον διαβήτη.

Αφήστε μια απάντηση