FEATUREDΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φρούτα: Ποια έχουν την περισσότερη και ποια τη λιγότερη ζάχαρη;

Η φυσική ζάχαρη των φρούτων δεν συγκρίνεται με τη λευκή επεξεργασμένη ζάχαρη. Αν όμως κάποιος προσέχει τη σιλουέτα του ή αποφεύγει όλες τις μορφές ζάχαρης για λόγους υγείας (π.χ. Διαβήτη) καλό είναι να γνωρίζει πόση ζάχαρη έχουν τα αγαπημένα του φρούτα.

Τα φρούτα (πρέπει να) έχουν κεντρικό ρόλο στη διατροφή κάπου και να τα καταναλώνει καθημερινά είτε σαν ενδιάμεσο σνακ, είτε μαζί με το γιαούρτι ή τα δημητριακά, είτε στα smoothies.

Η φυσική ζάχαρη των φρούτων δεν συγκρίνεται με τη λευκή επεξεργασμένη ζάχαρη που βάζει κάποιος στον καφέ του ή που έχουν τα γλυκά. Αν όμως κάποιος προσέχει τη σιλουέτα του ή αποφεύγει όλες τις μορφές ζάχαρης για λόγους υγείας (π.χ. προδιαβήτη ή διαβήτη) καλό είναι να γνωρίζει πόση ζάχαρη έχουν τα αγαπημένα του φρούτα.

Δείτε ποια είναι τα φρούτα με την περισσότερη και ποια με τη λιγότερη ζάχαρη:

Φρούτα με πολλή ζάχαρη

– Λίτσι: 29 γραμμάρια ανά φλιτζάνι

– Σύκα: 27 γραμμάρια ανά φλιτζάνι

– Μάνγκο: 23 γραμμάρια ανά φλιτζάνι

– Κεράσια: 18 γραμμάρια ανά φλιτζάνι

– Σταφύλια (κόκκινα & λευκά): 15 γραμμάρια ανά φλιτζάνι

Φρούτα με λίγη ζάχαρη

– Αβοκάντο: 1 γραμμάριο σε 1 ολόκληρο αβοκάντο

– Κράνμπερι: 4 γραμμάρια ανά φλιτζάνι

– Σμέουρα (φραμπουάζ): 5 γραμμάρια ανά φλιτζάνι

– Βατόμουρα: 7 γραμμάρια ανά φλιτζάνι

– Φράουλες: 7 γραμμάρια ανά φλιτζάνι

Από το onmed.gr

Μοιραστείτε το: