Κυριακή, 18 Φεβρουάριος 2018

Βασιλόπιτα χωρίς ζάχαρη από τον Άκη Πετρετζίκη

Σπιτική, αφράτη και πεντανόστιμη βασιλόπιτα χωρίς ζάχαρη, με στέβια, από την Άκη Πετρετζίκη! Φτιάξτε τη και κάντε το γιορτινό σας τραπέζι πολύ ξεχωριστό!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 8 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

4 αυγά μεσαία

50 γρ. στέβια

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.σ.  μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

60 γρ. cranberries αποξηραμένα

60 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

50 γρ. γάλα

150 γρ. ελαιόλαδο

χυμό από ½ πορτοκάλι

150 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα

Για τη διακόσμηση

χρυσόσκονη βρώσιμη

δεντράκια ψεύτικα

ΠΩΣ ΝΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΕΤΕ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα. Λαδώνετε ελαφρά και αλευρώνετε μία στρογγυλή φόρμα 23 εκ. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε με το σύρμα, στη δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με τη στέβια για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν τα αυγά και να ομογενοποιηθούν με τη στέβια. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το ξύσμα, τα cranberries και τα καρύδια. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το γάλα, το ελαιόλαδο και τον χυμό πορτοκαλιού. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε σιγά σιγά τα υγρά υλικά που έχετε στο μπολ. Τέλος, προσθέτετε τα στερεά υλικά και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για 50 λεπτά. Αφαιρείτε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα εντελώς. Όταν κρυώσει η βασιλόπιτα βάζετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάτε μέχρι να γίνει σαντιγί. Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας στρώνετε τη σαντιγί πάνω από τη βασιλόπιτα. Διακοσμείτε με τη χρυσόσκονη και τα δεντράκια.

Από τον Άκη Πετρετζίκη

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *