FEATUREDΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΙΑΤΡΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Υπογλυκαιμία: Ξεκινά το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Ηypo-Resolve

Στο πλαίσιο του νεοσύστατου ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος Hypo-RESOLVE, 23 κορυφαίοι διεθνείς παράγοντες από τον ακαδημαϊκό χώρο, τη βιομηχανία και την κοινωνία των πολιτών έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να βρουν καλύτερες λύσεις και να ανακουφίσουν το βάρος και τις συνέπειες της Υπογλυκαιμίας στον Διαβήτη.

Το Hypo-RESOLVE υποστηρίζεται με χρηματοδότηση ύψους 26,8 εκατ. ευρώ από την πρωτοβουλία για τα καινοτόμα φάρμακα (IMI), την κοινή επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (EFPIA), του Ιδρύματος Ερευνών για τον  Διαβήτη (JDRF) και του Φιλανθρωπικού Ταμείου της Leona M. και του Harry B. Helmsley.

Το έργο θα ξεκινήσει επίσημα τις δραστηριότητές του με μια πρώτη συνάντηση στη Δανία στις 16-17 Μαΐου 2018.

Ο διαβήτης είναι μια παγκόσμια επιδημία που πλήττει σήμερα περίπου 60 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη. Η υπογλυκαιμία είναι μια συνηθισμένη και σοβαρή επιπλοκή του διαβήτη, που επηρεάζει ιδιαίτερα τα άτομα με διαβήτη που βρίσκονται σε θεραπεία με ινσουλίνη. Τα πολύ χαμηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση της γνωστικής λειτουργίας, σε καρδιαγγειακά συμβάντα, ακόμη και θάνατο.

Υπογλυκαιμία – Επαναπροσδιορισμός των λύσεων για καλύτερη κλινική αντιμετώπιση

Το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα Hypo-RESOLVE (Υπογλυκαιμία – Επαναπροσδιορισμός των λύσεων για καλύτερη κλινική αντιμετώπιση), έχει ως στόχο να παράσχει στους ερευνητές και στους κλινικούς γιατρούς περισσότερα επικυρωμένα δεδομένα σχετικά με την πάθηση μέσω της:

  • Δημιουργίας μιας βιώσιμης κλινικής βάσης δεδομένων.
  • Διεξαγωγής μελετών για την καλύτερη κατανόηση των  μηχανισμών υπογλυκαιμίας.
  • Διεξαγωγής μια σειράς στατιστικών αναλύσεων για τον πρόβλεψη και τις συνέπειες της υπογλυκαιμίας
  • Υπολογισμός του οικονομικού κόστους στις ευρωπαϊκές χώρες.

«Η αποστολή μας στο Hypo-RESOLVE είναι να προσφέρουμε μια τεκμηριωμένη ταξινόμηση της υπογλυκαιμίας με βάση ασφαλή δεδομένα από 100 έως 150 πρόσφατα διεξαχθείσες κλινικές δοκιμές» εξήγησε ο Δρ Bastiaan de Galan, συντονιστής του προγράμματος, ενώ απασχολείται και στο Radboud University Medical Center, στην Ολλανδία. «Με αυτά τα στατιστικά δεδομένα, θα είμαστε σε θέση να κάνουμε έγκυρες δηλώσεις σχετικά με τα όρια της γλυκόζης κάτω από τα οποία η υπογλυκαιμία αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τους ανθρώπους που ζουν με διαβήτη.»

«Η υπογλυκαιμία παρουσιάζει τεράστιο ψυχολογικό βάρος για τα άτομα με διαβήτη και πιστεύουμε ότι η Συμβουλευτική Επιτροπή Ασθενών θα συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση των επιπτώσεων της νόσου στα άτομα με διαβήτη και τελικά θα βοηθήσει στη βελτίωση της ζωής τους» δήλωσε ο καθηγητής Nam H. Cho της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (IDF). «Μέσω αυτού του έργου, ελπίζουμε επίσης να ενισχύσουμε την ευαισθητοποίηση του κοινού για την υπογλυκαιμία και τον διαβήτη γενικά».

Μοιραστείτε το: