Κυριακή, 20 Ιανουάριος 2019

Χριστουγενιάτικο γλυκό με μους σοκολάτα χωρίς ζάχαρη & γλουτένη!

Για 8 μερίδες

 

Όλο το γλυκό περιέχει περίπου 120 γρ. αμυλώδεις  υδατάνθρακες (25 γρ ανά μερίδα) + 80 γρ (8 γρ ανά μερίδα) απλούς υδατάνθρακες.

Συμβουλή: Μην φάτε καθόλου ψωμί στο γεύμα σας ώστε να ισορροπήστε την κατανάλωση υδατανθράκων στο σύνολο τους με το γλυκό.

 

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. μαύρη σοκολάτα (χωρίς ζάχαρη κατά προτίμηση)

70 γρ Maizena ( νισεστέ)

70 γρ. πουρέ πατάτας (αποξηραμένος πουρές τύπου MAGGI-KNOOR…)

30 γρ. αμυγδαλόψιχα

100 γρ γλυκαντικό xylitol

1 πορτοκάλι

9 αυγά

Κακάο σε σκόνη

Σοκολατάκια για το στόλισμα (τύπου smarties)

100 γρ γιαούρτι 2%

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την βάση génoise:

Χτυπάμε τα ασπράδια από 4 αυγά με 20 γρ xylitol να γίνουν μαρέγκα.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τους 4 κρόκους με τo νισεστέ, τα 70 γρ αποξηραμένο πουρέ, την αμυγδαλόψιχα, 60 γρ xylitol, το ξύσμα μισού πορτοκαλιού και το γιαούρτι.

Μόλις ανακατευθούν όλα τα υλικά, προσθέτουμε απαλά τα χτυπημένα ασπράδια.

Σε ένα ταψί περίπου 35χ45 εκ, βάζουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε τη ζύμη μας.

Ψήνουμε περίπου για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Όταν βγάλετε τη ψημένη ζύμη από τον φούρνο, αφήστε την να κρυώσει βάζοντας επάνω μία υγρή πετσέτα.

Για την μους σοκολάτα

Χτυπάμε τα 5 ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτουμε 20 γρ xylitol.

Λιώνουμε σε μπαίν μαρί  τη μαύρη σοκολάτα, μόλις λιώσει προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι και τους 3 κρόκους αυγών. Μόλις ανακατέψετε το μίγμα, το προσθέτετε στα ασπράδια των αυγών (μαρέγκα) με πολύ απαλές κινήσεις. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Όταν κρυώσει η μους, απλώστε την μισή στη ζύμη και κάντε ένα ρολό.

Πάνω στο ρολό απλώνουμε την υπόλοιπη μους και στολίζουμε με κακάο, σοκολατάκια (τύπου smarties), χριστουγενιάτικα στολιδάκια και ότι άλλο της αρεσκείας σας.

Αφήστε πάλι το γλυκό στο ψυγείο για μία ακόμη ώρα ώστε να δέσει.

Καλές Γιορτές!

 

 

Πηγή: recettepourdiabetique.com

Αφήστε μια απάντηση