ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Δεκτή τροπολογία για τα ΑμΕΑ

Εν μέρει δεκτή έγινε από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο τροπολογία της αντιπολίτευσης, με την οποία ρυθμίζονται θέματα των ατόμων με αναπηρίες.

Τα άρθρα της τροπολογίας που έγινε δεκτή προβλέπουν η προσωρινή σύνταξη και το εφάπαξ βοήθημα να καταβάλλεται κατ’ απόλυτη προτεραιότητα σε δικαιούχους που είναι άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και στους γονείς και κηδεμόνες που προστατεύουν άτομα με αναπηρία.

Ακόμη, στους συνταξιούχους με ποσοστό αναπηρίας 50% και ανεξάρτητα με τα έτη ασφάλισης θα χορηγείται το 100% του ποσού που αντιστοιχεί στην Εθνική Σύνταξη.

«Έκανα δεκτές τις τροπολογίες που προβλέπουν την κατά προτεραιότητα απόδοση παροχών σε δικαιούχους που είναι άτομα με αναπηρία, κάτι απολύτως δίκαιο» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και προσέθεσε οι άλλες προβλέψεις που περιλαμβάνει η τροπολογία θα πρέπει να εξετασθούν συνολικά στο πλαίσιο επιτροπής που θα συγκροτηθεί στο υπουργείο Εργασίας και στην οποία θα μετέχουν και εκπρόσωποι των ομοσπονδιών των ΑμΕΑ.

Την τροπολογία υπογράφουν ο Βασίλης Οικονόμου από τη ΝΔ, η Έυη Χριστοδουλοπούλου, ο Γιάννης Κουτσούκος και ο Βασίλης Κεγκέρογλου από την Δημοκρατική Συμπαράταξη και ο Κώστας Μπαργιώτας από το Ποτάμι.

koutipandoras.gr

Μοιραστείτε το: