FEATUREDΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣΝΕΑ

Διαβήτης: Η βιταμίνη που βοηθά στην καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου

Όσοι έχουν ανεπάρκεια της πολύτιμης αυτής βιταμίνης αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης όλων των τύπων Διαβήτη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης της πάθησης.

Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η βιταμίνη D είναι σημαντική για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Μπορεί δε να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

Όσοι έχουν ανεπάρκεια της πολύτιμης αυτής βιταμίνης αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης όλων των τύπων Διαβήτη.

Βιταμίνη D – Τι χρειάζεται να γνωρίζετε

Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ το 2011, η καθημερινή λήψη περίπου 25ng / ml βιταμίνης D μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 κατά 43%.

Η διατροφολόγος Franziska Spritzer επισημαίνει ότι τιμές μεταξύ 2.000 και 4.000 διεθνών μονάδων (IU) βιταμίνης D συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης της πάθησης.

Οι περισσότεροι οργανισμοί υγείας συνιστούν τα επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα να κυμαίνονται στα 30 ng / ml. Πολλοί άνθρωποι όμως είναι απαραίτητο να λαμβάνουν καθημερινά συμπληρώματα.

Καλές πηγές βιταμίνης D στη διατροφή είναι τα λιπαρά ψάρια και το μουρουνέλαιο. Η έκθεση στον ήλιο είναι επίσης απαραίτητη για την αύξηση των επιπέδων βιταμίνης D στο αίμα.

Ορισμένα βότανα μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και να μειώσουν τις πιθανότητες εξέλιξης του διαβήτη, σημειώνει η Spritzler.

Η κουρκουμίνη έχει επίσης ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αρθρίτιδας και διαβήτη.

Τέλος, μία δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες, η μείωση των μερίδων και η κατανάλωση νερού, βοηθούν σημαντικά στη μείωση του κινδύνου.

Από τα onmed.gg/express.co.uk

 

Μοιραστείτε το: