Τρίτη, 21 Μάιος 2019

Διαβήτης: Τι πρέπει να τσεκάρουμε στις ετικέτες των τροφίμων

Ο διαβήτης τύπου 2 είναι μια χρόνια πάθηση, άμεσα συνυφασμένη με τις διατροφικές συνήθειες.

Οι θεράποντες γιατροί είναι αρμόδιοι να καθορίσουν το διατροφικό πρόγραμμα για κάθε ασθενή, ωστόσο, στα ράφια των καταστημάτων, η ποικιλία προϊόντων και η πληθώρα πληροφοριών στις ετικέτες συχνά προκαλούν σύγχυση.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως οι διαβητικοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα τρόφιμα που λανσάρονται ως «light», και να μελετούν τις ετικέτες πριν τα αγοράσουν.

Αυτά είναι τα 6 σημεία που πρέπει κάθε διαβητικός να προσέχει στις ετικέτες των τροφίμων!

0% Λιπαρά

Ελέγχουμε με προσοχή όλες τις διατροφικές πληροφορίες – συχνά στα τρόφιμα χωρίς λιπαρά προστίθεται έξτρα ζάχαρη για να γίνουν πιο νόστιμα!

0% Ζάχαρη

Εδώ ισχύει το αντίστροφο: έξτρα λίπος μπορεί να υποκαθιστά τη ζάχαρη

Χαμηλά λιπαρά

Για να χαρακτηριστεί ένα προϊόν «χαμηλών λιπαρών», θα πρέπει να περιέχει το πολύ 3 γραμμάρια λίπους ανά 100 γραμμάρια προϊόντος.

Χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη

Αυτή μεταφράζεται σε μάξιμουμ 5 γραμμάρια ζάχαρης ανά 100 γραμμάρια προϊόντος.

Χωρίς πρόσθετη ζάχαρη

Οι διαβητικοί πρέπει να διαβάζουν προσεκτικά όλες τις πληροφορίες και τα συστατικά, διότι το προϊόν μπορεί να περιέχει φυσικά σάκχαρα, πιθανώς ακατάλληλα για τη διατροφή τους.

Μειωμένα λιπαρά ή ζάχαρη

Στην περίπτωση αυτού του ισχυρισμού, το προϊόν θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 30% λιγότερη ζάχαρη και λιπαρά, σε σύγκριση με την «κανονική» εκδοχή του.

 

Πηγή: onmed.gr

Αφήστε μια απάντηση