ΝΕΑ

DX2 Lisbon: workshop, συνάντηση bloggers με Διαβήτη από Πορτογαλία, Πολωνία & Ελλάδα

Το DX2-Lisbon, ένα workshop με διεθνείς συμμετοχές, συνάντησης bloggers  με Διαβήτη, από την Πορτογαλία –Πολωνία και Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα στις 16-17-18/6/2016.
Στα πλαίσια αυτής της συνάντησης, από την Ελλάδα  προσκλήθηκαν και πήραν μέρος η  Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Ελλήνων Διαβητικών  Σπυριδούλα Λάγιου και η κα Μαρία Κατσικαδάκου από το Glykouli.gr.

Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία  για την ανταλλαγή απόψεων στις νέες τεχνολογίες και την αυτοδιαχείρηση του Διαβήτη, την ανταλλαγή προσωπικών εμπειριών για τη ζωή μας με το Διαβήτη αλλά και η ανταλλαγή εμπειριών σε σχέση με τη δραστηριότητα μας στο διαδίκτυο.
Στη συνάντηση αυτή ,το επιστημονικό μέρος καλύφθηκε από ειδικούς υγείας και ψυχολόγο, που από την κάθε εισήγηση , προέκυπταν ομάδες εργασίας με ιδιαίτερα σημαντικά θέματα.
Το πρώτο  ρόλο φυσικά είχε η παρουσία του νέου μετρητή γλυκόζης της εταιρείας ΑΒΒΟΤΤ – FreeStyle Libre  και όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να τον δοκιμάσουν.
Επισκεφθήκαμε τον  APDP – τον παλαιότερο οργανισμό για τον διαβήτη στον κόσμο, ένα από τα 9  Παγκόσμια Κέντρα θεραπευτικής εκπαίδευσης  για το Διαβήτη που συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και είχαμε τη χαρά να ξεναγηθούμε στις εγκαταστάσεις του, να γνωρίσουμε τον τρόπο εργασίας  και τη σημαντική βοήθεια που προσφέρουν στους ανθρώπους με Διαβήτη, αλλά είχαμε και την ευκαιρία να ξεναγηθούμε  σε ένα εντυπωσιακό μουσείο για το Διαβήτη, που βρίσκεται μέσα στον   APDP.
20160616 191758Επισκεφθήκαμε και το εκπαιδευτικό κέντρο Διαβήτη, όπου εκεί εκπαιδεύονται και παίρνουν εξειδίκευση Ιατροί – Νοσηλευτές –τριες – Διατροφολόγοι  κλπ ,ακόμα και άτομα με Διαβήτη που θέλουν να γίνουν εκπαιδευτές , εφόσον όμως συμμετέχουν σε Συλλόγους –Σωματεία ατόμων με ΣΔ. Επίσης εκεί εκπαιδεύονται και άνθρωποι με διαβήτη στη σωστή διατροφή .Μέσα στις εγκαταστάσεις αυτού του κέντρου πήραμε μέρος σε ένα διαγωνισμό για τη δημιουργία ενός «Διαβητικού» πιάτου με τις οδηγίες του Damian Kordas, νικητή του πολωνικού MasterChef 2015 και άτομο με Διαβήτη  περίπου 16 χρόνια.
Η διοργάνωση ήταν τέλεια , η φιλοξενία υπέροχη και το σημαντικότερο ,περιμένουμε αυτές οι διοργανώσεις να συνεχιστούν , γιατί έτσι μας δίνετε η ευκαιρία να γνωρίζουμε ανθρώπους με διαβήτη από άλλες χώρες με διαφορετικές κουλτούρες και ίσως όλοι μαζί να καταφέρουμε να συμβάλλουμε  στη καλύτερη ποιότητα ζωής με διαβήτη και γιατί όχι, να βοηθήσουμε να βρεθεί γρήγορα  ίαση για τον διαβήτη.
Θέλοντας  να ευχαριστήσω όλους όσους δούλεψαν για την διοργάνωση αυτή δίνοντας μας τα κίνητρα και τις γνώσεις , την ευκαιρία να γνωρίσουμε ανθρώπους και να ανταλλάξουμε εμπειρίες, την πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες , τους αναφέρω ονομαστικά :
•    Mitosz Brzezinski – Psychologist,Writer
•    Ana Cristina Paiva – Healthcare professional
•    Dulce do ‘O – Healthcare  professional
•    Sylwia Borowska –Kurek – Country Manager ADC Poland
•    Paolo Sousa  – Country Manager ADC Portugal
•    Paulina Dabrowska –Koskot – Direct to Customer Product Manager
•    Monika Skomorowska –Kowaiczyk – Digital Marketing Manager
•    Ana Doria – Product Specialist
•    David Candelas –Sales and Marketing Assistant
•    Nόνη Κόφα – Biologist, MBA, Group Product Manager Abbott Diabetes Care-Greece
•    Δημήτρης Κωνσταντινόπουλος – Product Manager Abbott Diabetes Care-Greece
Και φυσικά μην ξεχάσω τους νέους γλυκούς μας φίλους,  τους :
•    Karolina Grodzka ,Jan Urbanowicz ,Karolina Klewaniec , Weronika Kowalska, Adrianna Maciejczyk, Angelina Ziembinska ,Whola Galla, Raquel Silva, Fernanto  Santos ,Sergio Moreira, Alexandra Martins Costa .
Για το ΣΥ.Ν.Ε.Δ
Η Πρόεδρος
Σπυριδούλα Λάγιου

20160617 225645

20160618 105242

Μοιραστείτε το: