ΝΕΑ

ΕΕ: Εγκρίθηκε η κυκλοφορία νέας ινσουλίνης ταχείας δράσης

Πρόκειται για μια γευματική ινσουλίνη νέας γενιάς η οποία μιμείται πιστότερα τη φυσιολογική έκκριση ινσουλίνης μετά τα γεύματα. Πότε θα έρθει στη χώρα μας;

Η ταχείας δράσης ινσουλίνη aspart είναι μια υπερταχείας δράσης γευματική ινσουλίνη που έλαβε πλέον έγκριση στην Ευρώπη, η οποία βελτιώνει τον έλεγχο των μεταγευματικών αιχμών γλυκόζης (PPG) και η οποία σκοπό έχει την καλύτερη ρύθμιση του ζαχάρου των ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 αλλά και τύπου 2, καθώς και για χρήση σε αντλία.

Η Novo Nordisk ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε έγκριση κυκλοφορίας στην ινσουλίνη ταχείας δράσης aspart για χρήση του Σακχαρώδους Διαβήτη σε ενήλικες. Η έγκριση κυκλοφορίας καλύπτει όλα τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

H ταχείας δράσης ινσουλίνης aspart παρέχει βελτιωμένο μεταγευματικό αλλά και συνολικό έλεγχο της γλυκόζης, επιδεικνύοντας παρόμοιο προφίλ ασφάλειας σε σχέση με την ινσουλίνη aspart.

«Πρόκειται για μια γευματική ινσουλίνη νέας γενιάς. Αποτελεί μια καινοτόμο, ταχύτερης δράσης φαρμακοτεχνική μορφή της ινσουλίνης aspart η οποία μιμείται πιστότερα τη φυσιολογική έκκριση ινσουλίνης μετά τα γεύματα. Τα πρόσθετα οφέλη της νέας ινσουλίνης μπορούν να παρομοιαστούν με εκείνα που πρόσφερε η τελευταία γενιά γευματικών ινσουλινών, όταν αυτές κυκλοφόρησαν στην αγορά πριν από μια δεκαετία» είπε ο Mads Κrogsgaard Τhomsen, executive vice president και chief science officer της Novo Nordisk.

H ταχείας δράσης ινσουλίνη aspart θα είναι διαθέσιμη σε μορφή φιαλίδιου, Penfill® και στυλό Flextouch®.

Η Novo Nordisk σκοπεύει να κυκλοφορήσει την ταχείας δράσης ινσουλίνη aspart στις πρώτες Ευρωπαϊκές χώρες το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Μοιραστείτε το: