FEATUREDΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Εκλέχθηκε η Νέα Διοίκηση του ΣΥΝΕΔ – Γόνιμος διάλογος στην Γενική Συνέλευση

Το μεσημέρι της Κυριακής, 25 Μαρτίου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διημέρου της Γενικής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης του Συλλόγου Νέων Ελλήνων Διαβητικών (ΣΥΝΕΔ).

Στην συνέλευση παρευρέθηκε, χαιρέτησε και ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ.ΔΙΑ., Χρήστος Δαραμήλας, για τις συνεχείς ενέργειες της Ομοσπονδίας για την ένταξη του νέου αισθητήρα στιγμιαίας μέτρησης γλυκόζης στο αίμα των διαβητικών αντικαθιστώντας τις γνωστές μετρήσεις γλυκόζης στο αίμα μας με τον συνήθη μετρητή σακχάρου.

Ας ελπίσουμε, σύμφωνα με την ενημέρωση του Προέδρου της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον εκπρόσωπο της ΕΣΑμεΑ στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, ότι το μακρύ οδοιπορικό του αιτήματος της ένταξης νέων τεχνολογιών, όπως ο ανωτέρω αισθητήρας, θα έχει αίσιο τέλος κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης που θα γίνει σύντομα.

Το οδοιπορικό μακρύ, ατελείωτο και οικονομικά ασύμφορο για συμπάσχοντες -που αυτή τη στιγμή πληρώνουν 120 ευρώ το μήνα από την τσέπη τους- αφού το πρώτο ραντεβού με τον υποδιοικητή του ΕΟΠΥΥ για αυτό το θέμα είχε γίνει μόλις 10 μέρες μετά την 3η Εθνική Ημέρα ΑμεΑ έτους 2016 με την Πρόεδρο του ΣΥ.Ν.Ε.Δ. Ρούλα Λάγιου, το μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής και υπεύθυνη τύπου Ελένη Μπαρμπαλιά, και τον εκπρόσωπο της ΕΣΑμεΑ κ. Λεοντόπουλο.

Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης ενημερώθηκαν για σειρά ενεργειών αλλά και επί πολλών άλλων σημαντικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος των διαβητικών με κυρίαρχα τις εξετάσεις που έχουν εισαχθεί στον Νέο Πίνακα Ποσοστών Αναπηρίας και ζητούνται από τους ιατρούς των ΚΕΠΑ ακόμα και από διαβητικούς με διαγνωσθέντα τον διαβήτη τους εδώ και 30-40 έτη, την ανεπάρκεια σχολικών νοσηλευτών για μαθητές με ΣΔ στα σχολεία της χώρας, τη διευθέτηση χορήγησης αναλωσίμων υλικών σε ανασφάλιστους αφού μόνο 7 φαρμακεία νοσοκομείων στην χώρα χορηγούν αναλώσιμα υλικά (π.χ. μετρητές σακχάρου και ταινίες μέτρησης) αμφιβόλου ποιότητας, κ.α.

Ήδη όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ. ΔΙΑ και σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε ο Σύλλογός μας από τον Καθηγητή Παθολογίας ΕΚΠΑ και Πρόεδρο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας κ. Δημητριάδη, το Υπουργείο Υγείας έχει αποστείλει γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ με την οποία ζητείται από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας κ. Φωτίου και την Πρόεδρο της Ειδικής Επιστημονική Επιτροπής κ. Βρακά για την αναθεώρηση του Πίνακα Ποσοστών Αναπηρίας, η τροποποίηση του σχετικού ΦΕΚ για να σταματήσει η αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί με τις εξετάσεις αντιγόνων και πεπτιδίου C με γλυκαγόνη.

Υπενθυμίζουμε ότι πολλοί θεράποντες ιατροί μας παθολόγοι και ενδοκρινολόγοι  είναι στο πλευρό μας όπως η κ. Β. Βλασσοπούλου και κ.κ. Χρ. Ζούπας, Θ. Πετράκος κ.α. έχοντας διατυπώσει τις θέσεις τους για το εν λόγω θέμα.

Σύμφωνα με το πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής εξελέγησαν με σειρά ψήφων οι παρακάτω:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

ΛΑΓΙΟΥ ΣΠΥ ΡΙΔΟΥΛΑ

ΕΛΕΝΗ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ

ΣΟΥΛΙΩΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΘΩΜΑΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΜΕΛΑ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ Ελεγκτική Επιτροπή

ΛΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΑΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΚΕΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΣΤΑΓΙΑΣ ΘΕΜΗΣ/ΑΓΓΕΛΟΣ

 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα συνέλθει σε σώμα στην πρώτη συνεδρίασή του το ερχόμενο Σάββατο 31.3.2018.

Τις θερμές μας ευχαριστίες στα μέλη του ΣΥ.Ν.Ε.Δ και σε όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία των αρχιαιρεσιών.

 

Μοιραστείτε το: