ΝΕΑ

Επιστολή της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ με θέμα: «Αποκλεισμός του 15% των ανθρώπων με διαβήτη από το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό»

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Σωτήριο Μπερσίμη, με θέμα: «Αποκλεισμός του 15% των ανθρώπων με διαβήτη από το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό» απέστειλε η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη).

Σήμερα 1η Νοεμβρίου ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή e-DAPY με το ΦΕΚ Β’ 3491/5.10.2017, χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει ο ΕΟΠΥΥ στις απαιτούμενες τροποποιήσεις που αφορούν στην ένταξη αναλώσιμων ιατροτεχνολογικών προϊόντων που απουσιάζουν από το εν λόγω ΦΕΚ.”

Με την ενέργεια αυτή απαγορεύεται η πρόσβαση ανθρώπων με σακχαρώδη διαβήτη, των οποίων το ποσοστό ανέρχεται στο 15%, στα αναλώσιμα υλικά, τα οποία χρησιμοποιούν κατόπιν ιατρικής σύστασης και για πολλά εξ αυτών έχουν και την έγκριση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου (ΑΥΣ).

Το αποτέλεσμα του αποκλεισμού των ανθρώπων με διαβήτη από την υποστήριξη της υγείας τους είναι αυτονόητο!

Επιβάρυνση του πάσχοντα σε κάθε επίπεδο!

«Ήδη σας έχουμε ενημερώσει με επιστολή μας (Αρ. Πρωτ.: 703/25.10.2017) για το θέμα ζητώντας την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ένταξη των αναλώσιμων προϊόντων που λείπουν από το εν λόγω ΦΕΚ, τη σύγκλιση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης και τη διευθέτηση των στρεβλώσεων αναφορικά με τη χορήγηση του θεραπευτικού διαβητικού υποδήματος», αναφέρει στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Και συνεχίζει: «Εσείς το μόνο που κάνατε είναι να επιταχύνετε την εφαρμογή μέσω του e-DAPY του συγκεκριμένου ΦΕΚ χωρίς, όμως, να έχετε φροντίσει να προχωρήσετε στις απαραίτητες τροποποιήσεις, αποκλείοντας σημαντικό ποσοστό ανθρώπων με διαβήτη. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις της τρόϊκας και ΟΧΙ τις πραγματικές ανάγκες των Ελλήνων ασθενών, τους οποίους και είστε υποχρεωμένοι να εξυπηρετείτε».

«Η επίθεση που έχετε ξεκινήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα φτάνει στην κορύφωσή της. Για το λόγο αυτό έρχεται η ώρα που θα αμυνθούμε. Είμαστε πολλοί και θα το αποδείξουμε!» καταλήγει η επιστολή της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Μοιραστείτε το: