ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΝΕΑΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

Επιτυχής η διοργάνωση του WEBINAR με θέμα: Διαβήτης Γένους Θηλυκού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το WEBINAR που διοργάνωσε ο Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας (ΣΥ.Δ.Α.) υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας (Ε.Ε.Ε), την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021 με θέμα: Διαβήτης Γένους Θηλυκού. Το WEBINAR διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, σε μία προσπάθεια να ανοίξει η συζήτηση για τα ιδιαίτερα και πολλαπλά θέματα που αντιμετωπίζει η γυναίκα πάσχουσα από Σ.Δ σε ότι αφορά την θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου, την εμφάνιση επιπλοκών αλλά και θέματα που συνδέονται με την κοινωνική και εργασιακή ζωή.

Την εκδήλωση άνοιξε με το χαιρετισμό της η Πρόεδρος του ΣΥ.Δ.Α. κ. Συμέλα Παπαδοπούλου αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με Σ.Δ στην εποχή της Πανδημίας ενώ ευχαρίστησε την Πρόεδρο και τα μέλη της Ε.Ε.Ε για την ιδιαίτερη συμβολή τους στη διοργάνωση της εκδήλωσης. Στη συνέχεια χαιρέτισε η Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε κ. Ανδρομάχη Βρυωνίδου Μπομποτά, η οποία ευχαρίστησε τον Σύλλογο Διαβητικών Αθήνας και έστειλε μήνυμα σε όλες τις γυναίκες με διαβήτη να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη φροντίδα της υγείας τους, αφού ο σύγχρονος τρόπος ζωής, τις επιβαρύνει ιδιαίτερα. Η Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε. μετέφερε το χαιρετισμό που έστειλε ο Υπουργός Υγείας κ. Β. Κικίλιας στην εκδήλωση.

Το Πρόγραμμα συντόνισαν οι κ.κ. Ανδρομάχη Βρυωνίδου Μπομποτά Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε. και Διευθύντρια του Ενδοκρινολογικού Τμήματος , Τμήμα Διαβήτη του Κοργιαλένειου Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» και ο κ. Zadalach Τσαντ Μούσλεχ, Ιατρός ενδοκρινολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης πλαισίωσαν εκλεκτοί ιατροί, με πολύχρονη εμπειρία στην πρόληψη και θεραπεία του Σ.Δ και των επιπλοκών τους οι κ.κ. : κ.κ. . Β. Σπανούδη, MSc, PhD, Ενδοκρινολόγο Διδάκτωρ Ιατρικής σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μ. Μπαρμπαρή, MD, MSc, PhD, Ενδοκρινολόγο- Διαβητολόγο Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, . την Σ. Τσιρώνα, Ενδοκρινολόγο- Διαβητολόγο Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δ/ντρια τμήματος Ευρωκλινικής Αθηνών, την κ. Γ. Κάσση, MD, PhD, Επιστημονική Υπεύθυνη Ενδοκρινολογικό Τμήμα ΓΝΑ «Αλεξάνδρα», τον κ. Παπαδόπουλο, Επιμελητή Α΄ Καρδιολογικής Νοσοκομείο «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ., την κ. Πάσχου, Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας, στην Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την ψυχολόγο Υγείας κ. Χιώτη.

Σημαντικές θεματικές αναπτύχθηκαν από τους ομιλητές σε σχέση με τη σεξουαλική ζωή της γυναίκας με διαβήτη, θέματα γονιμότητας,, την επίπτωση των πολλαπλών ρόλων της γυναίκας στη ρύθμιση του διαβήτη και την εμφάνιση μακροαγγειακών και μικροαγγειακών επιπλοκών, όπως και τα δικαιώματα της σύγχρονης εργαζόμενης γυναίκας με Σ.Δ, οι οποίες συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των ακροατριών και ακροατών.

Ευχαριστούμε θερμά τους γιατρούς μας που με τις ομιλίες τους διαφώτισαν το κοινό για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τις γυναίκες με διαβήτη , ομιλίες που κατά γενική ομολογία πλούτισαν τη φαρέτρα των γνώσεων μας, βοηθώντας στην κατανόηση της νόσου, ακόμα περισσότερο.

Για τις εξελίξεις, που σημειώνονται στην νέα ιατρική τεχνολογία για τον Διαβήτη και τις δυνατότητες βελτίωσης της ρύθμισης του διαβήτη μίλησαν εκπρόσωποι των εταιρειών, μεγάλων χορηγών του WEBINAR , Hemoglobe, Medtronic και Menarini οι κ.κ. Μιχάλης Σκλαβάκης, Biomedical Technology Engineer & Product Specialist από την Hemoglobe, η κ. Κάβουρα Ευγενία, Εκπαιδεύτρια -Τεχνικό Medtronic Diabetes από την Medtronic και η κ. Εύη Κωνσταντάκη Product Specialist, Check up Business Unit Menarini Diagnostics Greece από την Menarini, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Ο ΣΥ.Δ.Α ευχαριστεί επίσης τις εταιρείες χορηγούς που συνέβαλλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης Ascensia και Abbott.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά, τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου Διαβητικών Αθήνας που βρέθηκαν κοντά μας και παρακολούθησαν την εκδήλωση μας.

Για όσους δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν το Webinar, είναι διαθέσιμο στο παρακάτω link

Μοιραστείτε το: