ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

H ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ενημερώνει τους γονείς παιδιών με διαβήτη για τους σχολικούς νοσηλευτές

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) με ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνει τους γονείς των παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη που έχουν κάνει αίτημα για τοποθέτηση σχολικού νοσηλευτή ότι από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων την ενημέρωσαν πως έχουν εγκριθεί στο σύνολό τους οι αιτήσεις σχολικών νοσηλευτών που έχουν κατατεθεί και έχει προχωρήσει και στις σχετικές πιστώσεις στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αρμόδιες πλέον για το θέμα είναι οι Περιφερειακές Διευθύνσεις, οι οποίες μπορούν να απαντήσουν σχετικά με την πορεία του κάθε μεμονωμένου αιτήματος για σχολικό νοσηλευτή.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε είτε οι ίδιοι να απευθύνεστε στο αρμόδιο τμήμα των Περιφερειακών Διευθύνσεων, είτε να αποστέλλετε, στο e-mail της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ (possasdia@gmail.com) ή τηλεφωνικά, το ονοματεπώνυμό σας και το σχολείο στο οποίο έχει γίνει η αίτηση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να καλυφθούν οι θέσεις των σχολικών νοσηλευτών.

Τέλος, υπάρχει ένα ενδεχόμενο, σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας, ένα συγκεκριμένο σχολείο να μην έχει επιλεγεί από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς νοσηλευτές. Σε αυτές τις περιπτώσεις το Υπουργείο έχει νομοθετήσει μία δικλείδα ασφαλείας με την τοποθέτηση του τελευταίου στη λίστα αναπληρωτή σχολικού νοσηλευτή, ο οποίος έχει δηλώσει το νομό, αλλά όχι το συγκεκριμένο σχολείο.

Ακόμη, όμως, και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει ενδεχόμενο να μην υπάρξει σχολικός νοσηλευτής σε περίπτωση που το επιλεγμένο άτομο δεν αποδεχτεί τη θέση και παραιτηθεί.

Μοιραστείτε το: