ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣΝΕΑ

ΙΣΑ: Διάθεση εξειδικευμένων κλιμακίων ιατρών για τον εμβολιασμό των ατόμων με αναπηρία και ηλικιωμένους

Γράφει η Ελένη Μπαρμπαλιά,

Πρόεδρος Ε.Ε. ΣΥ.Δ.Α.

 

Με δελτίο τύπου του ΙΣΑ ανακοινώνεται από τον Πρόεδρο του και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη ότι μπαίνει στη μάχη του εμβολιασμού διαθέτοντας  «Δέκα Κινητές Ομάδες με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και δύο ασθενοφόρα προκειμένου να ενισχυθεί το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού και να εμβολιαστεί άμεσα η ευαίσθητη αυτή ομάδα του πληθυσμού».

Τα εξειδικευμένα κλιμάκια του ΙΣΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής είναι στην διάθεση του Υπουργείου Υγείας για τoν εμβολιασμό των ατόμων με αναπηρία και των ηλικιωμένων, που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Σκοπός αυτής της δράσης είναι η συμβολή του ΙΣΑ και της Περιφέρειας στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού. Πρόκειται για δύο ασθενοφόρα και 10 κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι, στελεχωμένες με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σχολιάζοντας αυτή την σημαντική κίνηση ο κ. Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Ο εμβολιασμός των ατόμων με κινητικά προβλήματα και των ηλικιωμένων, που δεν μπορούν να μετακινηθούν είναι ένα ζήτημα που μας έχει απασχολήσει ιδιαιτέρως καθώς πρόκειται για μία ευαίσθητη ομάδα του πληθυσμού που κινδυνεύει από τις επιπλοκές της Covid-19 λοίμωξης και θα πρέπει να προηγηθεί στον εμβολιασμό. Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ, προτίθενται να διαθέσουν στο Υπουργείο Υγείας, τα εξειδικευμένα κλιμάκιά τους και δύο ασθενοφόρα προκειμένου να ενισχυθεί το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού και να πραγματοποιηθεί άμεσα και με ασφάλεια, ο εμβολιασμός της ευαίσθητης αυτής ομάδας του πληθυσμού. Πρέπει να επισημανθεί ότι το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Κινητών Ομάδων του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής έχουν διενεργήσει όλους αυτούς τους μήνες εκατοντάδες rapid test συμβάλλοντας σημαντικά στην επιδημιολογική επιτήρηση του Λεκανοπεδίου. Είμαστε κοντά στον κάθε πολίτη της Αττικής και ειδικά σε εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη

Αυτή η σημαντική κοινή πρωτοβουλία  ΙΣΑ και Περιφέρειας Αττικής ας δώσει το έναυσμα και σε άλλους φορείς επιστημονικούς και κοινωνικούς να βοηθήσουν στο πρωτόγνωρο αυτό εγχείρημα του εμβολιασμού ενός σημαντικού μέρους του πληθυσμού για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα υπόλοιπα σοβαρά θέματα της καθημερινότητάς μας.

Μοιραστείτε το: