Τετάρτη, 19 Δεκέμβριος 2018

Καλαμάκια κοτόπουλου με ντοματίνια & δυόσμο

ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

Θερμίδες : 146

Πρωτεΐνη : 21

Υδατάνθρακες : 2

Λιπίδια: 6

Κάθε μερίδα ισοδυναμεί με: 50 γρ. ντομάτες, 100 γρ αγγούρι

 

ΥΛΙΚΑ: 

3 στήθη κοτόπουλο (ή 400 γρ κιμά κοτόπουλο)

1 σκελίδα σκόρδο

Δυόσμο

Βασιλικό

Αλάτι –Πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Χυμό από ½ λεμόνι

12 ντοματίνια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια περίπου 3 εκατοστών

Καθαρίζουμε το σκόρδο

Ρίχνουμε στο πολυμίξερ τα κομμάτια κοτόπουλου, το σκόρδο το βασιλικό και το δυόσμο, το μετατρέπουμε σε κιμά

Ύστερα ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το χυμό από μισό λεμόνι, αλάτι & πιπέρι, σκεπάζουμε και φυλάμε το μίγμα στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.

Αφού περάσουν 20 λεπτά, πλάθουμε σε κεφτέδες τον κιμά .

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, προσέξτε μην κάψει το λάδι πολύ, και τοποθετούμε τους κεφτέδες μας, τα ψήνουμε από όλες τις πλευρές σε μεσαία θερμοκρασία.

Μόλις ψηθούν, παίρνουμε ξύλινα καλαμάκια και βάζουμε ένα κεφτέ και ένα ντοματίνι εναλάξ.

Αφήστε μια απάντηση