ΝΕΑ

Κι όμως! Οι υπέρβαροι πάσχοντες από Διαβήτη είχαν λιγότερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου

Τα παραπανίσια κιλά στους Διαβητικούς μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 18%, υποστηρίζει νέα κινεζική μελέτη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπέρβαροι ασθενείς με Διαβήτη τύπου 2 ζούσαν περισσότερο από τους ασθενείς με φυσιολογικό βάρος.

Οι ερευνητές του Capital Medical University στο Πεκίνο, όπως αναφέρει το onmed.gr, ανέλυσαν 20 μελέτες που είχαν συμπεριλάβει πάνω από 250.000 ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, υπέρβαρους αλλά και με φυσιολογικό Δείκτη Μάζας Σώματος.

Φυσιολογικές τιμές Δείκτη Μάζας Σώματος θεωρούνται όσες βρίσκονται μεταξύ 18,5 και 25 ενώ όσοι έχουν από 25 έως 30 θεωρούνται υπέρβαροι.

Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα παραπανίσια κιλά στους διαβητικούς μείωσαν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 18%.

Ωστόσο, τα οφέλη της μακροζωίας παρατηρήθηκαν μόνο σε ηλικιωμένους ασθενείς και χάθηκαν μετά την πάροδο 10 ετών.

Τα νέα ευρήματα τίθενται υπό αμφισβήτηση, δεδομένου ότι η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για πολλές ασθένειες που μειώνουν το προσδόκιμο ζωής.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η ύπαρξη διαβήτη λειτουργεί αντισταθμιστικά στην απώλεια βάρους που προκαλούν οι χρόνιες παθήσεις και το γήρας αυξάνοντας τον κίνδυνο θανάτου.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν τη σύνδεση των περιττών κιλών και της μακροβιότητας, αλλά δεν μπορούν να την εξηγήσουν για την ώρα.

Προηγούμενη μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Hull York στην Αγγλία είχε καταλήξει σε ανάλογες διαπιστώσεις.

Οι Βρετανοί ερευνητές είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι υπέρβαροι πάσχοντες από διαβήτη τύπου 2 είχαν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν σε σχέση με τους ασθενείς με φυσιολογικό βάρος.

Διέτρεχαν όμως τον ίδιο κίνδυνο με τους παχύσαρκους να νοσηλευτούν για καρδιακές παθήσεις.

Πηγή: MailOnline

Μοιραστείτε το: