FEATUREDΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΝΕΑ

Κοπή πίτας ΣΥ.Δ.Α.

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 στην κατάμεστη αίθουσα των γραφείων του, ο Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας, με τη λήξη της προηγηθείσας Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης και την Εφορευτική Επιτροπή να εκτελεί το ύψιστο καθήκον της, έκοψε την βασιλόπιτα του.

Μέλη του ΣΥ.Δ.Α., φίλοι, συγγενείς, τα μέλη του Δ.Σ. Πειραιά  από τον αδελφό Σύλλογο Διαβητικών Πειραιά,  την Αντιπρόεδρο και Πρόεδρο του Συλλόγου Διαβητικών Πειραιά,   την  Γενική Γραμματέα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, και την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Πρόεδρο Συλλόγου Διαβητικών Καλαμάτας  κ.κ. Γκόλφω Γεμιστού, Μαρία Τριανταφύλλου και Αθανασία Καρούνου, θεράποντες γιατροί που βρίσκονται επί χρόνια στο πλευρό του συλλόγου, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΣΥ.Δ.Α. για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που μας προσέφεραν αφιλοκερδώς όπως και πέρσι και σε άλλες εκδηλώσεις του ΣΥ.Δ.Α. το Ζαχαροπλαστείο «ΦΥΣΙΣ» και το Ζαχαροπλαστείο «Εύη».

Πριν την κοπή της πίτας είχαμε την τιμή να έχουμε κοντά μας την οικογένεια της αείμνηστης Ρούλας Λάγιου, τον σύντροφο της ζωής της Ηλία Λάγιο και τα παιδιά τους Μαρία και Βασίλη. Η Ρούλα μας, η οποία  όπως γνωρίζει το Πανελλήνιο ήταν  επί 22 έτη Προέδρος του Συλλόγου Νέων Ελλήνων Διαβητικών που μετονομάστηκε πρόσφατα σε  Σύλλογο Διαβητικών Αθήνας. Με απόφαση του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου παραδόθηκε στην οικογένεια τιμητική πλακέτα στη μνήμη της αγαπημένης μας Ρούλας για το πολύτιμο και επίπονο έργο της για τα δικαιώματα των ανθρώπων με διαβήτη.

Συγκίνηση και θύμησες πλημμύρισαν την αίθουσα,  όταν ο σύζυγός της Ρούλας Ηλίας Λάγιος μίλησε με πόνο ψυχής και περηφάνια  για το ξεκίνημα του αγώνα της Ρούλας, τότε που η ελληνική κοινωνία στις αρχές της δεκαετίας του 1980 δεν ήξερε καν τι είναι αυτή η νόσος, που έμελλε να γίνει η μάστιγα του 21ου αιώνα. Η Ρούλα ήταν η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που τόλμησε να κάνει χρήση της πρώτης αντλίας συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης και να φέρει στον κόσμο δύο υγιέστατα παιδιά όπως έγραφαν οι εφημερίδες εκείνης της εποχής. Ήταν η πρώτη γυναίκα που διεκδίκησε την παροχή ταινιών μέτρησης σακχάρου και έψαχνε και άλλους συμπάσχοντες να τους κινητοποιήσει να πάρουν αυτό που κέρδισε μόνη της και δικαιούνταν κι εκείνοι. Η μεγάλη συνάντηση με την αείμνηστη Κατερίνα Κουλουρίδου στο μέσον της δεκαετίας του 1990 ήταν η αρχή για την ίδρυση συλλόγων και μετέπειτα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ. 

 

Η τιμητική πλακέτα αποδόθηκε στην οικογένεια από τον Γιάννη Λυμβαίο Γενικό Γραμματέα της ΕΣΑμεΑ, ο οποίος με φανερή συγκίνηση μίλησε για τη συνδικαλιστική, ανθρώπινη και αλληλέγγυα δράση της Ρούλας και ως μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και της  ΕΣΑμεΑ επί δύο θητείες.

Με τη συνδρομή του κ. Λυμβαίου συνδεθήκαμε μέσω SkYPE με τον Πρόεδρο της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ κ. Χρήστο Δαραμήλα, ο οποίος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό και εύχηθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στη συνέχιση του έργου του συλλόγου από τη νέα διοίκηση.

Προσκεκλημένη και τιμώμενη στην εκδήλωση, η φίλη και γιατρός της καρδιάς μας Βάνια Βλασοπούλου, στην οποία απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα  για το επιστημονικό έργο και την αλληλέγγυα  προσφορά της στην θεραπευτική εκπαίδευση των Ατόμων με Σ.Δ από την Πρόεδρο της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας – Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων (ΕΕΕ-ΠΕΕ) ενδοκρινολόγο Διευθύντρια της Ενδοκρινολογικής Κλινικής κ. Μάχη Βρυωνίδου.  Φτωχά τα λόγια για τη γιατρό που ήταν πρώτα φίλη, όπως η ίδια είπε, και μετά συνεργάτης με τον αείμνηστο Χάρη Βασιλόπουλο που  στάθηκε στο πλευρό του από το ξεκίνημα της ίδρυσης των εκπαιδευτικών ομάδων του Ευαγγελισμού. Η Βάνια Βλασοπούλου που συνέχισε το έργο  του δικού μας Χάρη και συνέβαλλε στην επιτυχία της εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τον ΣΥΔΑ ,  στη μνήμη του παρουσιάζοντας το έργο του το έτος 2018.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους του Περιφερειάρχη κ. Γ. Πατούλη η εντεταλμένη σύμβουλος της Περιφέρειας για θέματα εθελοντισμού κ. Μπαρμπαγιάννη η οποία δεσμεύτηκε για την αρωγή της Περιφέρειας σε επόμενες δράσεις του ΣΥ.Δ.Α.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν στενοί συνεργάτες της Βάνιας Βλασοπούλου, όπως οι ενδοκρινολόγοι Βάσω Βασιλείου, Δώρα Στρατηγού, Σοφία Τσιρώνα, Σταυρούλα Λόντου, ο Διευθυντής τμήματος Διαβήτη της εταιρείας Mendtronic κ. Γιάννης Γαβριατόπουλος , ο κ. Μιχάλης Μουρτζάκης  της εταιρείας  Menarini και άλλοι.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τον κόσμο να βρίσκεται μεταξύ αυλής και αίθουσας των γραφείων, αναμένοντας να γευτεί τους γευστικούς μεζέδες που ψήνονταν στα κάρβουνα. Ευτυχώς ο καιρός βοήθησε και η Τσικνοπέμπτη μεταφέρθηκε μερικές μέρες μετά, με τη συνδρομή της απερχόμενης Προέδρου του ΣΥ.Δ.Α. κ. Συμέλας Παπαδοπούλου.

Τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ., υποψήφιοι , φίλοι του Συλλόγου ανέλαβαν πλήθος εργασιών από το πρωί, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την τσαχπινιά της Χριστίνας Σουλιώτη, η οποία έφερε εις πέρας την κλήρωση των πολλών και όμορφων δώρων που μας είχε προσφέρει πλήθος επαγγελματιών.

 

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους παρακάτω επαγγελματίες για την προσφορά δώρων.

Εταιρεία ΕΖΑ Alcohol free

Φαρμακείο Τσινικλίδης Ηλίας – Χίου 10μ Δάφνη

Κωνστούλιας Αντώνης –   Φίνλευ 1 Ν. ΚΟΣΜΟΣ

Εταιρεία ¨Art Sophisticat¨  Σοφία Κατσάτος 

Εταιρεία  MEDTRONIC

«Γης Έργα» Τσακίρη Δήμητρα Βιολογικές Αγορές

Μουσικό Γυάλινο Θέατρο  –   Λ. Συγγρού 143 Ν. Σμύρνη 

D.K KIDO   –  Παρασκευοπούλου 19 Περιστέρι

Φαρμακείο Γιαννακάκη Κατερίνα  –  Παρασκευοπούλου 4 Περιστέρι

CATE WALKNAILS  –  Φρύνης 11 Παγκράτι

Φαρμακείο Κατσογιάννη  – Φρατζή 38 Νέος Κόσμος ,

Αθλητικά SPORT LOOK – Aγκύλης 34  Νέος Κόσμος

ESTETICA ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ – Κουντουριώτου 32 Περιστέρι

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ¨ ΝΑΤΑΣΑ¨ Ίωνος Δραγούμη 5 Άλσος Συγγρού Ιλίσια

Χρυσοχοείο Βαγγέλης Μάκου, – Θ. Βρυσθένης 50 Νέος Κόσμος

Εταιρεία ΜΙSKO

Iντιτούτο   Αισθητικής  Αβραμίδου Μαρία – ΑΧΑΡΝΑΙ

Οπτικά ΚΛΑΔΟΣ –  Λεωφόρος Παπάγου 117

Οπτικά  Σβωλόπουλος – Κατάστημα 2ο επί της οδού Παπαδιαμοντοπούλου 26

Φαρμακείο Τζίκουλα Χριστίνα – Σεβαστείας 18 – 20

Εταιρεία Κρεάτων NEW TASTE – 25ης Μαρτίου Ταύρος

Eταιρεία  Clean  House  Αρχαίου Θεάτρου Αχαρναί

Μίνι Μάρκετ  Αχιλλέας Χατζάρας   Αγίου Διονυσίου Αχαρναί

Ζαχαροπολαστείο “Φύσις” Μεσογείων 450 , Αγία Παρασκευή 
Καφέ Ζαχαροπλαστείο “Εύη” Νυμφαίων 2 και Ιλισσίων, Κάτω Ιλίσια

Ευχαριστούμε επίσης την κ. Ρηγοπούλου Κάτια επίτιμο μέλους του Συλλόγου για τις εργασίες που ανέλαβε και για τους πίνακες ζωγραφικής που διέθεσε στον σύλλογο, όπως και την Ελένη Μπαρμπαλιά που διέθεσε επίσης στον σύλλογο ένα μικρό πίνακα ζωγραφικής. 

Την Τόνια Παναγοπούλου  και Βάνα Κουτσουδάκη μελη του συλλόγου μας, για την βοήθεια τους στην πώληση των λαχνών.

Μοιραστείτε το: