ΝΕΑΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

Κορωνοϊός: Κραυγή αγωνίας από γιατρούς και νοσηλευτές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Κραυγή απόγνωσης και αγωνίας από γιατρούς και νοσηλευτές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και υπηρετούν σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Ζητούν την άμεση μετακίνησή τους σε ασφαλείς θέσεις για την υγεία και τη ζωή τους.

Γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μάχης σε κάθε χώρα του πλανήτη, που αντιμετωπίζει αυτήν την εποχή τη λαίλαπα του κορωνοϊού.

Με πραγματική αυτοθυσία, σώζουν κυριολεκτικά ανθρώπινες ζωές, χωρίς να διστάζουν απέναντι στην πιθανότητα να πέσουν και οι ίδιοι θύματα της ασθένειας.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα, σε χώρες με τεράστια διασπορά του ιού που νόσησαν ή ακόμα και έχασαν την ίδια τους τη ζωή.

Κι αυτοί, όμως, είναι άνθρωποι. Μάλιστα κάποιοι πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας.

Γιατροί και νοσηλευτές που πάσχουν από ασθένειες όπως είναι η μεσογειακή και δρεπανοκυτταρική αναιμία, ινσουλινοεξαρτώμενοι και με ανοσοανεπάρκειες βρίσκονται σε μεγάλη αναστάτωση τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Παρακολουθούν την επικίνδυνη εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας και ανησυχούν σοβαρά για τις εξελίξεις.

Όπως αναφέρουν στο iatropedia.gr, τα μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού αφορούν και τους ίδιους και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να είναι ασφαλείς, εάν στα νοσοκομεία χρειαστεί το επόμενο διάστημα να νοσηλευθούν μαζικά κρούσματα της ασθένειας COVID-19.

Σε κίνδυνο θαλασσαιμικοί και πολυμεταγγιζόμενοι γιατροί και νοσηλευτές

Αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας υπηρετούν 15 γιατροί και περίπου 20 έως 30 νοσηλευτές, οι οποίοι υποβάλλονται σε μεταγγίσεις αίματος και έχουν χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα. Πρόκειται ουσιαστικά για ασθενείς που έχουν προσληφθεί σε προσωποπαγείς θέσεις, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Ανά πάσα στιγμή αυτό το “ευάλωτης κατηγορίας” ιατρονοσηλευτικό προσωπικό κινδυνεύει να προσβληθεί από τον ιό εκδηλώνοντας σοβαρές επιπλοκές.

Οι γιατροί και νοσηλευτές  που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, όσο και από άλλες χρόνιες παθήσεις έχουν ήδη ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας, να συστήσει στους Διοικητές των Νοσοκομείων και των Δομών Υγείας (Κ.Υ και ΠΕΔΥ) να μετακινηθούν άμεσα και να επανδρώσουν πιο ασφαλείς θέσεις και πόστα στα νοσοκομεία στα οποία εργάζονται, ώστε να μην κινδυνεύσουν να προσβληθούν από την ασθένεια COVID-19.

Πηγή: iatropedia.gr

 

Μοιραστείτε το: