FEATUREDΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΝΕΑ

Ντροπή: Κύπρος: Το Υπουργείο δεν ενέκρινε σχολικό νοσηλευτή σε παιδάκι Α’ Δημοτικού με Διαβήτη λόγω… οικονομικών

Το περιστατικό συμβαίνει στην Λεμεσό, ήρθε στη δημοσιότητα πριν από λίγο και έχει οδηγήσει την οικογένεια του Κ. Μ. σε απόγνωση. Το Υπουργείο και η Αρμόδια Επιτροπή δεν ενέκριναν σχολικό νοσηλευτή για το παιδάκι που πηγαίνει Α’ Δημοτικού και πάσχει από Διαβήτη για οικονομικούς -όπως αναφέρεται- λόγους, με αποτέλεσμα η μητέρα και ο πατέρας να χρειάζεται να βρίσκονται σε καθημερινή βάση, εναλλάξ, στο πλευρό του παιδιού τους στο σχολείο. Και οι δύο οι γονείς δουλεύουν βέβαια, αλλά αυτό προφανώς δεν αποτελεί πρόβλημα για τους υπεύθυνους. Η λογική μοιάζει να είναι… «ας κόψουν τον λαιμό τους».

Την καταγγελία – ντροπή την διαβάσαμε και σας τη μεταφέρουμε αυτούσια, όπως δημοσιεύθηκε, στην Κυπριακή ιστοσελίδα www.tothemaonline.com.

ΝΤΡΟΠΗ!

«Ανδρόγυνο στη Λεμεσό εκτελεί καθήκοντα αποκλειστικού σχολικού βοηθού για το παιδάκι τους που είναι ηλικίας 6 χρόνων και φοιτά στην Α΄ Δημοτικού.
Το όλο θέμα έγινε γνωστό μέσω ανάρτησης του πατέρα του ανήλικου στο facebook. Ο κ. Κ. Μ., για τον οποίο και ο λόγος, εξέφρασε την πικρία του για το όλο γεγονός.

Σχολίασε σχετικά: «Εδώ στα θρανία. Υπηρετώ καθήκοντα σχολικής βοηθού αφού το υπουργείο παιδείας μετά από ένσταση μας στην αρχική τους απόφαση δεν ενέκρινε σχολική βοηθό για θέματα υγείας του παιδιού. Νοιώθω πίκρα και ταυτόχρονα ντροπή γιατί για οικονομικούς λόγους το υπουργείο δεν ενέκρινε συνοδό. Ντροπή σας κύριε υπουργέ. Να μας αφήσετε έτσι και να εκθέσετε το παιδάκι σε ρίσκο για την υγεία του».

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον κ. Κ.Μ., ο οποίος μας εξήγησε ότι το παιδί του πάσχει από Σακχαρώδη Διαβήτη και χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση.

Πρόσθεσε ότι το αίτημα της οικογένειάς του στην Επαρχιακή Επιτροπή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Λεμεσού, προκειμένου να διοριστεί αποκλειστική συνοδός/σχολική βοηθός για το παιδί, έχει απορριφθεί, όπως ενημερώθηκε επίσημα από την Τρίτη (11/09).

«Όπως καταλαβαίνετε, εγώ και η σύζυγός μου είμαστε συνέχεια με το παιδί. Τη Δευτέρα και την Τρίτη το συνόδευε η σύζυγός μου, ενώ σήμερα Τετάρτη (12/09) εγώ ο ίδιος. Έχω λάβει άδεια από την εργασία μου. Την Πέμπτη (13/09) πραγματικά δεν γνωρίζω ποιος από τους δυο θα τα καταφέρει» μας ανέφερε ο κ. Κ.Μ.

Και πρόσθεσε: «Η αρμόδια Επαρχιακή Επιτροπή μας απάντησε ότι δεν μπορεί να διοριστεί αποκλειστική σχολική βοηθός για το παιδί μας. Μας ενημέρωσαν πως το παιδί μας θα το αναλάμβανε σχολική βοηθός που όμως έχει την ευθύνη για ακόμη τέσσερις μαθητές, που έχουν ειδικές ανάγκες και αυξημένες απαιτήσεις. Γι΄ αυτό και υποβάλαμε το ειδικό αυτό αίτημα. Ο διαβήτης θέλει παρακολούθηση και είναι δύσκολο για ένα πρωτάκι να ρυθμίσει το σάκχαρο στο αίμα του. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της υπογλυκαιμίας».

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με το γραφείο του πρόεδρου της Επαρχιακής Επιτροπής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Λεμεσού, κ. Ιωάννη Ευθυμίου, προκειμένου να λάβει και την επίσημή του θέση για το όλο γεγονός. Ωστόσο, όπως μας αναφέρθηκε από λειτουργό της Επαρχιακής Επιτροπής ο κ. Ευθυμίου είχε υποχρεώσεις στη Λευκωσία και δεν ήταν σε θέση να τοποθετηθεί. Αφήσαμε τα στοιχεία μας και δεσμευτήκαμε να προβάλουμε τις θέσεις του όταν επικοινωνήσει μαζί μας.

*Η φωτογραφία δημοσιεύεται καθώς έτυχε επεξεργασίας και δεν αποκαλύπτεται η ταυτότητα μαθητών και μαθητριών».

 

Μοιραστείτε το: