FEATUREDΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Μαζική συμμετοχή στο 1ο DIABETES RUN που διοργάνωσε ο Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας στον Εθνικό Κήπο στις 16 Ιουνίου 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία διοργανώθηκε στις 16 Ιουνίου 2019 στον Εθνικό Κήπο, το 1ο Diabetes Run από τον Σύλλογο Διαβητικών Αθήνας (πρώην ΣΥ.Ν.ΕΔ). Μεγάλη ήταν η  συμμετοχή μελών του ΣΥ.Δ.Α., νέων φίλων, που εντάχθηκαν στις γραμμές του, όπως και  ατόμων ευαισθητοποιημένων στα θέματα που αφορούν τη διαβητική κοινότητα, οι οποίοι  ήθελαν να ενημερωθούν για τη σημασία της άσκησης και της υγιεινής διατροφής στη  θεραπευτική αντιμετώπιση του διαβήτη.

Οι νεαροί αθλητές TAE KWO DO, πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη Δρόσος Κοτρώτσιος και Παύλος Μπλιθικιώτης που ηγήθηκαν της ομάδας τρεξίματος του Diabetes Run.

Εχθές ήταν η πρώτη μεγάλη γιορτή του Diabetes Run και υποσχόμαστε ότι του χρόνου, περίπου τέτοιο καιρό, τα μέλη του Δ.Σ. και τα μέλη του ΣΥ.Δ.Α.  θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για μία μεγαλύτερη διοργάνωση στην Αθήνα.

Η Πρόεδρος του ΣΥ.Δ.Α. κα Ελένη Μπαρμπαλιά

Στον καταπράσινο Εθνικό Κήπο, με τον καυτό ήλιο να μην μπορεί να εισχωρήσει μέσα από τις πυκνές φυλλωσιές των χιλιάδων δέντρων και τη δροσερή σκιά σύμμαχό μας, τα άτομα με διαβήτη, οι οικογένειές μας και οι φίλοι μας τρέξαμε ή περπατήσαμε, ανάλογα με την φυσική κατάσταση του καθενός.

Η κα Σιμέλα Παπαδοπούλου και ο κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου από το Δ.Σ. του ΣΥ.Δ.Α.

Πρωταθλητές όλοι στον διαβήτη τερματίσαμε μαζί με τους γιατρούς και διατροφολόγους , με τους οποίους συζητήσαμε τα απλά και καθημερινά προβλήματα μακριά από τις συνήθεις εκδηλώσεις στις συνεδριακές αίθουσες.

Η κα Σοφία Κατσάτου με το σύζυγό της, κ. Βασίλη Μπορομπόκα, εκπαιδευτή της Sugar του πρώτου Diabetic Alert Dog στην Ελλάδα και το γιο τους Φοίβο.

Οκλαδόν οι νεότεροι στο γκαζόν και οι μεγαλύτεροι σε καρέκλες, που φρόντισαν οι διοργανωτές να βρίσκονται στο χώρο γνωρίσαμε από κοντά τη γλυκύτατη Sugar -το πρώτο σκυλί ανίχνευσης διαβήτη- εκπαιδευμένο από  τη Σοφία Κατσάτου και το  σύζυγό της εκπαιδευτή και ιδρυτή του happydogs.gr  Βασίλη Μπορομπόκα. H Σοφία Κατσάτου, μοντέλο διαφημιστικών παραγωγών, σχεδιάστρια κοσμημάτων artsophisticat, δυναμικό μέλος του συλλόγου, που συνέβαλλε τα μέγιστα στην επιτυχία της εκδήλωσης, μίλησε για την εμπειρία της και τα αποτελέσματα της άσκησης και της υγιεινής διατροφής στη ρύθμιση του διαβήτη.  

Οι γιατροί   Μάγχη Βρυωνίδου Δ/ντρια Ενδοκρινολογικού τμήματος Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», η Βάσω Βασιλείου Δ/ντρια Ενδοκρινολογικού Τμήματος Νοσοκομείου «Αλεξάνδρας», η Ενδοκρινολόγος Σοφία Γραμματικού, τα μέλη του συλλόγου ειδικευόμενες Παθολογίας Σταυρούλα Παναγιώτα Λόντου και Έλενα Βακάλη στο νοσοκομείο «ΛαΪκό» και «Ερυθρός Σταυρός» αντίστοιχα, συζήτησαν με το κοινό για τη ρύθμιση του διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 κατά τη διάρκεια της άθλησης και τη σημασία αυτής στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης.

Εκπαιδευτικό πικ νικ για το διαβήτη με μενού με αναγραφή υδατανθράκων και παρουσία ειδικών διατροφολόγων

Οι διατροφολόγοι εξειδικευμένοι στις διατροφικές ανάγκες του Σακχαρώδη Διαβήτη κ.κ. Ελένη Κουή  (παιδοδιατροφολόγος), η οποία μίλησε και ως εκπρόσωπος της Eταιρείας Mendtronic (δορυφορική ομιλία) σχετικά με τη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης για τους διαβητικούς που είναι χρήστες της αντλίας συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης  και η κ. Ευτυχία Γαλανάκου ( διατροφολόγος, χημικός ΑΠΘ, εκπαιδεύτρια ΕΦΕΤ) που συζήτησε  με το κοινό  για την υγιεινή διατροφή, τη σημασία της στη  βελτίωση της υγείας των ατόμων με διαβήτη τύπου 2, αλλά  και για  την αποφυγή καρδιαγγειακών παθήσεων .

Η κα Πολυτίμη Λεονάρδου έδωσε δυναμικό παρόν εκ μέρους του κου Γιώργου Πατούλη και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Στην έναρξη της εκδήλωσης παρευρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό, εκ μέρους του κ. Γ. Πατούλη Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) , η κ. Πολυτίμη Λεονάρδου, ιατρός ακτινολόγος – μέλος Δ.Σ. του ΙΣΑ.

Χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους του κ. Χρήστου Δαραμήλα Προέδρου της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, η κ. Γκόλφω Γεμιστού Αντιπρόεδρος ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Πειραιά και Νήσων. Κοντά μας ήταν και η Γενική Γραμματέας της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ κ. Μαρία Τριανταφύλλου.  Η κ. Σμάρω Μπουλαζέρη μάχιμο μέλος της διαβητικής κοινότητας παρευρέθηκε εκπροσωπώντας την κ. Ευγενία Βλάχου Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και υπεύθυνη του Μεταπτυχιακού Εκπαίδευσης Νοσηλευτών στον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Αθηναίων που έθεσε υπό την αιγίδα του το 1ο Diabetes Run και μας παραχώρησε το χώρο του Εθνικού Κήπου.

Επίσης ευχαριστούμε τις ιατρικές εταιρείες, που έθεσαν υπό την αιγίδα τους το Diabetes Run,  Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (Ε.Δ.Ε),  Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία (Ε.Ε.Ε), Εταιρεία Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού (Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π)  και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.ΔΙΑ).

Ευχαριστούμε και τις  εταιρείες  Medtronic, Abbott, Φαρμασέρβ Lilly, Menarini Diagnostics,  Ascensia, Natura Pharm, Ζωγράφος, Βίκος, Green Cola, Affidea που με την ευγενική τους υποστήριξη, έδωσαν τη δυνατότητα στο ΣΥ.Δ.Α να διοργανώσει αυτή την επιτυχημένη εκδήλωση.

Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Διαβητικών Πειραιά και Νήσων που μαζί με την Πρόεδρο συμμετείχαν στην εκδήλωση και τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Γονέων του Σικιαριδείου Ιδρύματος Αλέξανδρο Πετρά.

Ευχαριστούμε τον αθλητικό σύλλογο Μαχητικών Τεχνών «IRON TEAM» και τους νεαρούς πρωταθλητές TAE KWO DO, πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη Δρόσο Κοτρώτσιο , Παύλο Μπλιθικιώτη που έδωσαν το παρόν μαζί με τους προπονητές και τους γονείς τους.

Τις θερμές ευχαριστίες μας στο LIVE MEDIA και τον ακούραστο δημοσιογράφο Γιώργο Κιούση, που κάλυψε την εκδήλωση και μαζί με τη Σοφία Κατσάτου επιμελήθηκαν το επιτυχημένο ρεπορτάζ, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από την πρώτη στιγμή. Ευχαριστούμε τη δημοσιογράφο Βασιλική Μπούρα, για το ρεπορτάζ της την ώρα της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε επίσης για την παρουσία τους, την κα Κωνσταντίνα Φραντζεσκάκη, συγγραφέα του παιδικού βιβλίου “Ο φίλος μου ο διαβητούλης” και την κα Μαριάννα Μεταξά εκπαιδευτικό και συγγραφέα του παραμυθιού «Η Μελίτα και ο Ζαχαρούλης».

Τέλος εκφράζουμε τις πιο θερμές ευχαριστίες μας στα μέλη και φίλους του ΣΥ.Δ.Α. τους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης  που ήταν κοντά μας.

Δίνουμε ραντεβού του χρόνου για το 2ο Diabetes Run 

Για τον ΣΥ.Δ.Α.: Το Γραφείο τύπου του ΣΥ.Δ.Α. τηλ. Επικοινωνίας : 6942701116 – 6971874319

Δείτε παρακάτω το βίντεο της δράσης

 

Μοιραστείτε το: