ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΝΕΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, η διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥ.Δ.Α με θέμα «Εφηβεία & Διαβήτης»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, η διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥ.Δ.Α με θέμα «Εφηβεία & Διαβήτης».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Διαβήτη, που εορτάζεται στις 14 Νοεμβρίου, σύμφωνα με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού για τον Διαβήτη (IDF).

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό της Προέδρου του Συλλόγου Διαβητικών Αθήνας κ. Συμέλα Παπαδοπούλου και στη συνέχεια απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης, η κ. Ανδρομάχη Βρυωνίδου – Μπομποτά, Πρόεδρος Ενδοκρινολογικής Εταιρείας και ο κ. Χρήστος Δαραμήλας, Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Για το σημαντικό αυτό θέμα, το οποίο αφορά πλήθος γονιών και εφήβων που έρχονται αντιμέτωποι με τη νόσο του Σ.Δ., οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ακούσουν διακεκριμένους επιστήμονες και μάχιμους γιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας .Οι ενδιαφέρουσες ομιλίες κέντρισαν το κοινό που παρέμεινε έως το τέλος της συγχαίροντας τον Σύλλογο για αυτή την πρωτοβουλία.

Ο ΣΥ.Δ.Α. ευχαριστεί θερμά για την κατάθεση των επιστημονικών γνώσεων τους και της πολύτιμης εμπειρίας τους όλους τους ομιλητές που πλαισίωσαν το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε:

Την Δρ. Χριστίνα Κανακά – Gantenbein Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, Διευθύντρια Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής και Χωρεμείου Ερευνητικού Εργαστηρίου Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» που μας μίλησε για την εκρηκτική σχέση του Διαβήτη με την εφηβεία.

Την κα Βάϊα Λαμπαδιάρη Αναπλ.  καθηγήτρια Παθολογίας-Σακχαρώδη Διαβήτη, Ενδοκρινολόγος, Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική, Μονάδα Έρευνας και Διαβητολογικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν” ,  η οποία αναφέρθηκε στο σημαντικό θέμα των διατροφικών διαταραχών στον διαβήτη τύπου 1 και στην εφηβική ηλικια,

Την κα Ελίνα Γκίκα, Κλινική ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Παίδων/Ενηλίκων, Health Coach CCU/ AMA/ MDI, Εκπαιδεύτρια Διαβήτη, Υπεύθυνη Τμήματος Ψυχικής Υγείας της Γενικής Κλινικής «Μητέρα», Διδάκτωρ Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Συγγραφέας “Ταξιδεύοντας στη χώρα του διαβήτη” & DVD με την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων “Η γνωριμία και ευαισθητοποίηση για τον διαβήτη στο σχολικό περιβάλλον”, η οποία αναφέρθηκε στις αναταράξεις που προκαλεί ο διαβητης τύπου 1 στην εφηβεία,

 και την κα Εύα ΚωνσταντάκηΝοσηλεύτρια ΠΕ, MSc, PhD. Product Specialist Menarini Diagnostics. Eξειδικευμένη Νοσηλεύτρια Διαβήτη Kings College of London, που μας παρουσίασε το σύστημα Συνεχούς Καταγραφής Γλυκόζης  GlucoMen Day CGM της Menarinι.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους κ. Νίκο Φρέστη και τον έφηβο Γιάννη  Φρέστη , που μας μίλησαν από ψυχής  για τη δική τους σχέση με τον διαβήτη και έδωσαν μήνυμα αισιοδοξίας στους γονείς και εφήβους πάσχοντες από Σ.Δ.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους κ. Νίκο Φρέστη και τον έφηβο Γιάννη  Φρέστη , που μας μίλησαν από ψυχής  για τη δική τους σχέση με τον διαβήτη και έδωσαν μήνυμα αισιοδοξίας στους γονείς και εφήβους πάσχοντες από Σ.Δ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν τις εξελίξεις στον τομέα των νέων τεχνολογιών με  την προβολή βίντεο της εταιρείας ABBOTT για τα νέα ψηφιακά εργαλεία Free Style Libre, που βελτιώνουν τη διαχείριση και τη ρύθμιση του διαβήτη και  να παρακολουθήσουν  την ολιγόλεπτη ταινία : Μπλε Μπαλόνι- Blue Ballon Challenge της εταιρείας Medtronic, που αποτελεί μία πρωτότυπη καμπάνια για τον Διαβήτη.

Ευχαριστούμε  τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη που έθεσαν υπό την αιγίδα τους την εκδήλωση.

Ευχαριστούμε για την ευγενική χορηγία τους  τις  Φαρμακευτικές Εταιρείες: ABBOTT LABORATORIES, HEMOGLOBE, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ LILLY, MEDTRONIC HELLAS, MENARINI ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ, NOVO NORDISK.

Τέλος ευχαριστούμε την κ. Άννα Τζιoβάρα και τους τεχνικούς της εταιρείας Advert Plus για την συμβολή τους στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Όλη η εκδήλωση θα αναρτηθεί σύντομα στο website του συλλόγου www. diabeteslife.gr

 

Μοιραστείτε το: