Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΣΥ.Δ.Α: Νέες Τεχνολογίες & Διατροφή – Σύμμαχοι στον Διαβήτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΣΥ.Δ.Α με θέμα:

Νέες Τεχνολογίες & Διατροφή – Σύμμαχοι στον Διαβήτη

 

Η διαδικτυακή εκδήλωση του Συλλόγου Διαβητικών Αθήνας (ΣΥ.Δ.Α),  με θέμα : Νέες Τεχνολογίες & Διατροφή – Σύμμαχοι στον Διαβήτη πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη  επιτυχία την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021.

Την εκδήλωση άνοιξε με το χαιρετισμό της η κ. Συμέλα Παπαδοπούλου τονίζοντας τη σημασία των  εκδηλώσεων του ΣΥ.Δ.Α. για την έγκυρη ενημέρωση των μελών και φίλων του Συλλόγου και της διαβητικής κοινότητας.

Οι  ομιλητές ανέπτυξαν σε βάθος  τη σχέση των νέων τεχνολογιών και της αλματώδους εξέλιξης στη διατροφή των πασχόντων από Σ.Δ και συνακόλουθα στη βελτίωση της γλυκαιμικής τους ρύθμισης.

Στους συμμετέχοντες δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις που σημειώνονται στις νέες τεχνολογίες, την αλλαγή που επέρχεται στις  διατροφικές συνήθειες του πασχόντων  από Σ.Δ. , παράγοντες που αναπόφευκτα οδηγούν στη βελτίωση της γλυκαιμικής ρύθμισης τους.

Ο κ. Νίκος Καλογερής  MD Ενδοκρινολόγος, Επιμελητής Α’  στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας & Μεταβολισμού του Διαβητολογικού Κέντρου «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο», ΕΕΣ παρουσίασε όλες τις νέες τεχνολογίες και την εξέλιξή τους, αναλύοντας πως η κάθε μία, σε συνεργασία του θεράποντα ιατρού με τον πάσχοντα, μπορεί να βελτιώσει τη γευματική γλυκαιμική ρύθμιση του.

Με την ομιλία του ο  κ. Χάρης Δημοσθενόπουλος  MΜedSci.SRD.PhD Κλινικός Διαιτολόγος-Βιολόγος,   Προϊστάμενος Διαιτολογικού Τμήματος στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο Αθηνών μας έδωσε πολύτιμες πληροφορίες για τις μεγάλες αλλαγές που σημειώνονται στη διατροφή των πασχόντων από Σ.Δ. με τη χρήση νέων τεχνολογιών, επισημαίνοντας τη σημασία της εξατομίκευσης του διατροφικού πλάνου από τους καθ’ ύλην αρμόδιους διαιτολόγους.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τεχνολογίες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη διάθεση τους, από πλειάδα εξαίρετων ομιλητών. Το Πρόγραμμα πλαισίωσαν οι κ.κ.:

κα Αγγελική Κουτζαμπάση,  Marketing & Education Specialist, Medtronic Diabetes, που μας παρουσίασε το “Προηγμένο υβριδικό Κλειστό Κύκλωμα Medtronic MiniMed 780GReal World Data (Δεδομένα σε Πραγματικές Συνθήκες)” 

κα Αγγελική Αναστασία Μανάρα,  BA  Philosophy, Education and Psychology Brand Manager τμήματος Διαβήτη Hemoglobe Hellas, η οποία μας παρουσίασε τη “Διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη τύπου 1 με το Ολοκληρωμένο Σύστημα Συνεχούς Χορήγησης Ινσουλίνης Omnipod DASH® (Pod therapy)

κα Εύα Κωνσταντάκη,  Νοσηλεύτρια ΠΕ, MSc ,PhD. Product Specialist Menarini Diagnostics, Eξειδικευμένη Νοσηλεύτρια Διαβήτη King’s College of London, η οποία μας μίλησε για την “Αποτύπωση των γευμάτων στην Πλατφόρμα Διαχείρισης Διαβήτη GlucoLog Web”

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν τις εξελίξεις στον τομέα των νέων τεχνολογιών με  την προβολή βίντεο της εταιρείας ABBOTT για τα νέα ψηφιακά εργαλεία Free Style Libre, που βελτιώνουν τη διαχείριση και τη ρύθμιση του διαβήτη

Οι ερωτήσεις των συμμετεχόντων έδωσαν το έναυσμα για να ακολουθήσει πλούσιος διάλογος και να ενημερωθούν ακόμα περισσότερο από τους ομιλητές για σειρά θεμάτων που αφορούσαν στη ρύθμιση του διαβήτη στις νέες τεχνολογίες, στις  διατροφικές συνήθειες κ.α.

 

Την εκδήλωση συντόνισαν οι κ.κ. : Βάνα Κουτσουδάκη μέλος Δ.Σ. ΣΥ.Δ.Α και Ελένη Μπαρμπαλιά Πρόεδρος Ελεγκτικής Επιτροπής ΣΥ.Δ.Α.

Η Πρόεδρος του ΣΥ.Δ.Α. εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου έκλεισε την εκδήλωση με τις ευχαριστίες της στους συμμετέχοντες,  τους εξαίρετους ομιλητές ,τους φορείς που έθεσαν στην αιγίδα τους την εκδήλωση και τις εταιρείες χορηγούς και  κάλεσε τα μέλη του ΣΥ.Δ.Α. να βρίσκονται δίπλα στον σύλλογο.

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. ευχαριστούν θερμά  τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη , που έθεσαν υπό την αιγίδα τους την εκδήλωση και  τις φαρμακευτικές εταιρείες για την ευγενική χορηγίας τους: ABBOTT LABORATORIES, ASCENSIA,  HEMOGLOBE, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ LILLY, MEDTRONIC HELLAS, MENARINI ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ, NOVO NORDISK.

Τέλος, ο ΣΥ.Δ.Α. ευχαριστεί ιδιαιτέρως  την κ. Άννα Τζιoβάρα και τους τεχνικούς της εταιρείας Advertplus για την συμβολή τους στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Όλη η εκδήλωση θα αναρτηθεί σύντομα στο website του συλλόγου www. diabeteslife.gr

 

 

Μοιραστείτε το: