ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΝΕΑΝΟΜΟΘΕΣΙΑΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

Μεγάλη η συμμετοχή στην επιτυχημένη εκδήλωση του ΣΥ.Δ.Α «Διαβήτης & Δικαιώματα στην Ελλάδα»

Με μεγάλη συμμετοχή των μελών και φίλων του ΣΥ.Δ.Α. πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη  διαδικτυακή εκδήλωση του με θέμα «Διαβήτης και Δικαιώματα στην Ελλάδα» , το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022.

Οι σημαντικές ομιλίες, που πλαισίωσαν το πρόγραμμα της εκδήλωσης, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, οι οποίοι έθεσαν πλήθος ερωτήσεων στους ομιλητές κ.κ. Χρήστο Παπάζογλου, Ιατρό Εργασίας – Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟ», Χρήστο Δαραμήλα, Πρόεδρο της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και Αν. Οργανωτικό Γραμματέα ΕΣΑμεΑ και τις κκ. Βάνα Κουτσουδάκη, Αντιπρόεδρο Δ.Σ. ΣΥ.Δ.Α  & Ελένη Μπαρμπαλιά, Πρόεδρο Ελ. Επ. ΣΥ.Δ.Α.

Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του κ. Χρήστου Παπάζογλου αποτέλεσε χρήσιμη ενημέρωση για τον σημαντικό ρόλο του ιατρού εργασίας  στην αντιμετώπιση (δηλαδή πρόληψη και καταστολή) του επαγγελματικού κινδύνου υγείας,  εστιάζοντας στη νόσο του Σ.Δ. και τη λήψη μέτρων που απαιτούνται για τους πάσχοντες.

Άμεσος και καταλυτικός ο κ. Χρ. Δαραμήλας απάντησε σε όλα τα καυτά ζητήματα, που αντιμετωπίζουν τα μέλη της κοινότητας των πασχόντων από Σ.Δ., τονίζοντας επανειλημμένως την ανάγκη συσπείρωσης και σύμπραξης όλων των πασχόντων και των οικογενειών τους για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στους τομείς των ασφαλιστικών παροχών (π.χ ένταξη  των νέων τεχνολογιών στον ΕΚΠΥ) , της εκπαίδευσης (πχ. Σχολικοί νοσηλευτές), της υγειονομικής περίθαλψης και της πρόσβασης στο δημόσιο Ε.Σ.Υ κ.α.

Θετικές ήταν οι εντυπώσεις των συμμετεχόντων για την παρουσίαση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τα δικαιώματα των ατόμων με Σ.Δ. από τις κ.κ. Βάνα Κουτσουδάκη – Ελένη Μπαρμπαλιά, η οποία πυροδότησε πλήθος ερωτήσεων για να ακολουθήσει γόνιμος διάλογος σε όλη τη  διάρκεια της εκδήλωσης.

Η Πρόεδρος του ΣΥ.Δ.Α. κ. Συμέλα Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της θεματικής της εκδήλωσης που αποτελούσε στόχο του Δ.Σ. εδώ και πολύ καιρό, τονίζοντας   την ανάγκη της συνεχούς επικοινωνίας των μελών με τον Σύλλογο για τη διευθέτηση ζητημάτων που προκύπτουν στην καθημερινότητα τους και ευχήθηκε η επόμενη εκδήλωση να διοργανωθεί στη φιλόξενη αίθουσα του συλλόγου.

Το βίντεο της εκδήλωσης θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα diabeteslife.gr και στην ομάδα του facebook και όλες τις  διαδικτυακές ομάδες.

Μοιραστείτε το: