FEATUREDΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Μια εκδήλωση στην Σχολή Tουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου που γέννησε ιδέες

Στόχος, η ενημέρωση εκπαιδευτών και σπουδαστών σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων, για τον διαβήτη, την παχυσαρκία και την υγιεινή διατροφή.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διαβητικών Αθήνας  (ΣΥ.Δ.Α.) ,  πρώην ΣΥ.Ν.Ε.Δ, προσκλήθηκε να παρευρεθεί σε εκδήλωση με θέμα : Διαβήτης  & Διατροφή την Τετάρτη 8 Μαϊου 2019.  

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό  Σύλλογο Αναβύσσου, Aγίου Νικολάου και τη  Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου ,  που προετοιμάζει για το χώρο εστίασης και τουρισμού (μαγείρους, ζαχαροπλάστες, σερβιτόρους, ρεσεψιονίστ κ.α.) , με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Menarini, γνωστής για τους μετρητές σακχάρου και άλλα διαβητικά προϊόντα.

Ξεκινήσαμε λοιπόν,  όσοι μπορούσαμε πουρνό πουρνό, συνάδελφοι και φίλοι, Ελένη Μπαμπαλιά, Σιμέλα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Παπαγεωργίου & Κώστας Καραμανλάκης, να πάμε στην ευήλια και ευάερη ατμόσφαιρα της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, μία από τις μεγαλύτερες δημόσιες σχολές στην χώρα.

 Το είδαμε και σαν εκδρομή. Ευτυχώς ο καιρός δεν μας έφερε μπουρίνια και χαλάζια αλλά πραγματικά μία υπέροχη ηλιόλουστη ημέρα. Σημαντικό λοιπόν  να σε καλούν από μία σχολή που προετοιμάζει νιάτα, τα οποία θα ασχοληθούν με τη διατροφή μας. Σημαντικό να σε καλεί ένας εξωραϊστικός πολιτιστικός σύλλογος μιας περιοχής που δεν είναι δίπλα στο κέντρο της Αθήνας, η οποία είχε φροντίσει η εκδήλωση να μεταδίδεται μέσω web στα γραφεία του Συλλόγου!!!

Φτάσαμε λοιπόν και το κρυφό χαρτί της παρέας μας ήταν η Αντιπρόεδρος Σιμέλα Παπαδοπούλου που δεν είναι μόνο διαβητική αλλά και εξαίρετη επαγγελματίας μαγείρισσα. Άλλωστε, όσοι έχουμε παρευρεθεί στις τελευταίες εκδηλώσεις του Συλλόγου, έχουμε γευτεί τις δημιουργίες της.

Αυτή λοιπόν η εκδρομή επεφύλασσε μία έκπληξη και αυτή ήταν το κατάμεστο ακροατήριο στο αμφιθέατρο της σχολής που έσφυζε από νιάτα . Σπουδαστές που έβλεπες στα πρόσωπά τους τη δίψα να μάθουν για τα θέματα υγιεινής διατροφής. Θέματα που δεν αφορούν μόνο τους διαβητικούς αλλά τον κάθε άνθρωπο της σύγχρονης εποχής.

Ακόμα κι εμείς, που χρόνια μέχρι και δεκαετίες έχουμε παρακολουθήσει δεκάδες εκδηλώσεις σχετικά με τον διαβήτη και τη διατροφή, ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία του  κ. Χαλβατσιώτη, Καθηγητή Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, που με ιδιαίτερο γλαφυρό εύληπτο και άμεσο λόγο, μίλησε για ότι αφορά τον Διαβήτη τις θεραπευτικές μεθόδους, την αξία του αυτοελέγχου και της αυτορρύθμισης και φυσικά τη σχέση διαβήτη – παχυσαρκίας και υγιεινής διατροφής. Και αυτό φάνηκε από το ενδιαφέρον που ήταν ζωγραφισμένο στα πρόσωπα σπουδαστών και κατοίκων της περιοχής.

Μια εκδήλωση  πολύ επιτυχημένη κατά γενική ομολογία,  όπου δόθηκαν αμοιβαίες υποσχέσεις για να επαναληφθεί ώστε να μπορέσουν οι σπουδαστές να εφαρμόσουν τα όσα σημαντικά άκουσαν από τους ομιλητές, μεταξύ των οποίων και η γνωστή σε όλους μας,  παιδοδιατροφόλογος Ελένη Κούη, που μας μίλησε με ιδιαίτερη σπουδή για την σχέση υδατανθράκων και ινσουλίνης. Δύο υπέροχες συνταγές προσκλήθηκαν να εκτελέσουν, παρουσία των σπουδαστών και κατοίκων μελών του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αναβύσσου, η Αντιπρόεδρος του ΣΥ.Δ.Α και η καλή φίλη του συλλόγου, καθηγήτρια  της  Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, Στύλια Καραντζή.

Φανταστείτε λοιπόν,, τις νέες γενιές μαγείρων και ζαχαροπλαστών να δημιουργούν απολαυστικά γεύματα, γνωρίζοντας τους κανόνες της υγιεινής διατροφής, γεγονός που αφορά τον κάθε πελάτη, διαβητικό και μη.

Φανταστείτε τους σερβιτόρους, να είναι ενημερωμένοι για τις ανάγκες του διαβητικού εν ώρα υπογλυκαιμίας. Η επανάσταση όμως στον χώρο του διαβήτη θα συντελεστεί όταν κατάλληλα εκπαιδευμένοι εστιάτορες ζαχαροπλάστες, σερβιτόροι θα μας ενημερώνουν στους καταλόγους και την ποσότητα υδατανθράκων. Πραγματική επανάσταση, σε μια χώρα που πρέπει επιτέλους να ανοίξει οργανωμένα τον Ιατρικό Τουρισμό. Και σε αυτή την προσπάθεια όπως φαίνεται θα μπει δυναμικά η χαμογελαστή Διευθύντρια της Σχολής κ. Χαρά Κοβούση.

Ο σπόρος φυτεύεται και θέλει χρόνο να βγάλει ανθούς, έτσι και οι ιδέες γεννιούνται και χρειάζεται χρόνος για να υλοποιηθούν.

Ο Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας (ΣΥ.Δ.Α), υπόσχεται ότι θα αποτελέσει φυτώριο νέων ιδεών και σε αυτό χρειάζεται τη βοήθεια των ίδιων των μελών του με διαβήτη και τις οικογένειές τους.

Και επειδή, παράπονα μας έγιναν, γιατί ο Σύλλογος μας δεν μπόρεσε να ενημερώσει εγκαίρως, αφού η εκδήλωση διοργανώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, υποσχόμαστε ότι την επόμενη φορά, θα έχουμε τη δυνατότητα της έγκαιρης ενημέρωσης όλων. Ετοιμαστείτε λοιπόν για εκδρομή.

Σύντομα θα σας έχουμε νέα.

 

Μοιραστείτε το: