Δευτέρα, 14 Οκτώβριος 2019

Μοσχαρίσια μπριζόλα μαριναρισμένη με μέλι, μουστάρδα & εστραγκόν

Στη σχάρα ή στο τηγάνι, η μπριζόλα τρώγεται ευχάριστα όλες τις εποχές.

Στην συνταγή αυτή την συνοδεύουμε με λαχανάκια Βρυξελλών και πατατούλες

 

Προετοιμασία 30 λεπτά –  Ψήσιμο 45 λεπτά

1 πλήρης μερίδα αποφέρει περίπου 25 γρ. υδατάνθρακες από τα οποία 20 σύνθετα σάκχαρα (αμυλώδη)

 

ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες

4 Μοσχαρίσιες Μπριζόλες

20 γρ μέλι

3 κουταλιές σούπας μουστάρδα

Χυμός 1 λεμονιού

1 χούφτα εστραγκόν

Ελαιόλαδο

400 γρ. μικρές πατάτες (υπολογίστε 20 γρ υδατάνθρακες για 100 γρ)

400 γρ. λαχανάκια βρυξελλών

125ml (= ½ φλυτζάνι) κρέμα γάλακτος light

 

ΟΔΗΓΙΕΣ                    

  1. Ψιλοκόβουμε το εστραγκόν και σε ένα μεγάλο σκεύος, το ανακατεύουμε με το μέλι, 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμόνι και τη μουστάρδα. Βάζουμε το κρέας στο σκεύος, το πασαλείβουμε με το μίγμα και το αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί.
  2. Κόβουμε σε 2 ή 3 κομμάτια τις πατάτες, τις βάζουμε σε ένα ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180° για περίπου 40 λεπτά.
  3. Σε βραστό νερό βράζουμε τα λαχανάκια βρυξελλών για 5 λεπτά, όσπου να «ασπρίσουν» λίγο, τα σουρώνουμε και τα ξαναβράζουμε σε άλλο βραστό νερό για 20 λεπτά.
  4. Σε καυτό τηγάνι ψήνουμε τις μπριζόλες μας για περίπου 7 λεπτά ανά πλευρά (ή στην σχάρα του γκριλ στο φούρνο)
  5. Το υπόλοιπο μίγμα της μαρινάδας που έχει μείνει το ζεσταίνουμε με τη κρέμα γάλακτος.
  6. Μπορείτε να σερβίρετε την μπριζόλα με την σώς κρέμα-μαρινάδα, και δίπλα τα λαχανάκι βρυξελλών και τις πατατούλες.

Καλή όρεξη!

 

 

 

 

Πηγή: recettepourdiabetique.com

 

Αφήστε μια απάντηση