Μοσχαρίσια μπριζόλα μαριναρισμένη με μέλι, μουστάρδα & εστραγκόν
Στη σχάρα ή στο τηγάνι, η μπριζόλα τρώγεται ευχάριστα όλες τις εποχές.
Στην συνταγή αυτή την συνοδεύουμε με λαχανάκια Βρυξελλών και πατατούλες
Προετοιμασία 30 λεπτά – Ψήσιμο 45 λεπτά
1 πλήρης μερίδα αποφέρει περίπου 25 γρ. υδατάνθρακες από τα οποία 20 σύνθετα σάκχαρα (αμυλώδη)
ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες
4 Μοσχαρίσιες Μπριζόλες
20 γρ μέλι
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
Χυμός 1 λεμονιού
1 χούφτα εστραγκόν
Ελαιόλαδο
400 γρ. μικρές πατάτες (υπολογίστε 20 γρ υδατάνθρακες για 100 γρ)
400 γρ. λαχανάκια βρυξελλών
125ml (= ½ φλυτζάνι) κρέμα γάλακτος light
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ψιλοκόβουμε το εστραγκόν και σε ένα μεγάλο σκεύος, το ανακατεύουμε με το μέλι, 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμόνι και τη μουστάρδα. Βάζουμε το κρέας στο σκεύος, το πασαλείβουμε με το μίγμα και το αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί.
- Κόβουμε σε 2 ή 3 κομμάτια τις πατάτες, τις βάζουμε σε ένα ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180° για περίπου 40 λεπτά.
- Σε βραστό νερό βράζουμε τα λαχανάκια βρυξελλών για 5 λεπτά, όσπου να «ασπρίσουν» λίγο, τα σουρώνουμε και τα ξαναβράζουμε σε άλλο βραστό νερό για 20 λεπτά.
- Σε καυτό τηγάνι ψήνουμε τις μπριζόλες μας για περίπου 7 λεπτά ανά πλευρά (ή στην σχάρα του γκριλ στο φούρνο)
- Το υπόλοιπο μίγμα της μαρινάδας που έχει μείνει το ζεσταίνουμε με τη κρέμα γάλακτος.
- Μπορείτε να σερβίρετε την μπριζόλα με την σώς κρέμα-μαρινάδα, και δίπλα τα λαχανάκι βρυξελλών και τις πατατούλες.
Καλή όρεξη!
Πηγή: recettepourdiabetique.com