ΝΕΑ

Η νέα διαβητική κούκλα της American Girl

Το να νοσείς με διαβήτη τύπου 1 σημαίνει να μετράς υδατάνθρακες, να τρυπάς τα δάχτυλά σου και να κάνεις καθημερινά ενέσεις ινσουλίνης.

Για τα παιδιά που πάσχουν από τη νόσο δεν έχει και πολλή «πλάκα» – η εταιρεία American Girl όμως το κάνει λίγο πιο εύκολο με το «diabetes care kit» για κούκλες, δηλαδή διαβητικές κούκλες που απευθύνονται σε παιδιά. Το προιόν, κόστους 24 δολαρίων, περιέχει 10 κομμάτια με τα οποία τα παιδιά με διαβήτη Τύπου 1 είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένα και περιλαμβάνουν μετρητή σακχάρου, αντλία ινσουλίνης, βελόνες ινσουλίνης, ταμπλέτες γλυκόζης, ιατρικό βραχιολάκι και στυλό.

Σύμφωνα με τους New York Times, η προσθήκη αυτή στα προϊόντα της American Girl οφείλεται στην 13χρονη Anja Busse. Αφού διαγνώστηκε με διαβήτη Tύπου 1 πριν από περίπου δυόμισι χρόνια, ξεκίνησε μία καμπάνια όπου ζητούσε από τους κατασκευαστές παιχνιδιών της εταιρείας να φτιάξουν παιχνίδια που έχουν σχέση με τον διαβήτη. Έλαβε περίπου 7.000 υπογραφές.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που ο κόσμος δεν καταλαβαίνει» λέει η Anja στους Times. «Μπερδεύονται με τον διαβήτη τύπου 2». Ο διαβήτης Τύπου 2 μπορεί να είναι αποτέλεσμα κακής διατροφής και παχυσαρκίας. Ο Τύπου 1 είναι γενετικός, δεν μπορεί να αποφευχθεί και για κάποιο άγνωστο λόγο εμφανίζεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια.

Οι άνθρωποι έχουν της τάση να επικεντρώνονται στον διαβήτη Τύπου 2  του οποίου η εμφάνιση ανθίζει δίπλα στην επιδημία παχυσαρκίας. Ως αποτέλεσμα, ο κόσμος δεν ξέρει πολλά για τον διαβήτη Τύπου 1. Η κούκλα της συγκεκριμένης εταιρείας βοηθάει τα παιδιά να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται και να βάλουν σε μια τάξη τις μπερδεμένες σκέψεις τους σχετικά με τη νόσο, ενώ παίζουν με τους φίλους τους. Όπως είπε μια μαμά: «Κάνει την νόσο λίγο πιο υποφερτή».

Η American Girl έχει μακρά ιστορία στην κατασκευή κουκλών που απευθύνονται στη διαφορετικότητα και την κοινωνική ένταξη. Μερικά άλλα προϊόντα της περιλαμβάνουν αναπηρικά αμαξίδια, αξεσουάρ ακοής και σκύλους υπηρεσίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκευθείτε την ιστοσελίδα της American Girl

americangirl.com

Μοιραστείτε το: