ΝΕΑΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

Νέο χάπι για την βαριά νόσηση Covid-19

Γράφει ο Νικόλαος Γεωργιάδης

Ιατρός, Ειδικός Παθολόγος, Μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας 

Μέχρι σήμερα είχαμε τα δυο χάπια, της Merck-LAGEVRIO και της Pfizer-PAXLOVID, (τα οποία όμως είναι για ήπια εξωνοσοκομειακά περιστατικά), που προστατεύουν άτομα υψηλού κινδύνου να μην εκδηλώσουν σοβαρή νόσο, με την προϋποθέση να χορηγηθούν γρηγορα τις πρώτες 3-5 ημερες της μόλυνσης.

Να τώρα που ένα νέο χαπι, το SABIZABULIN πέρασε από τη φάση ΙΙΙ και παίρνει οσονούπω άδεια από τον FDA για χρήση σε βαρειά περιστατικά που νοσηλεύονται ακόμα και με υποστήριξη της αναπνοής (βέβαια όχι σε διασωληνωμένους).

Το χάπι έχει έντονη ΑΝΤΙΙΚΗ ΔΡΑΣΗ μην επιτρέποντας την μετακίνηση του ιού στον οργανισμό του ασθενούς, αλλά και ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΔΡΑΣΗ μειώνοντας την πιθανότητα της καταιγίδας των κυτταροκινών.

Χορηγείται σε μορφή χαπιού, μια φορά την ημέρα για 9 ημέρες. Στις μελέτες έδειξε μείωση των θανάτων στο 55% (ενώ η μέχρι σήμερα χορηγούμενη Remdedivir, αν την χορηγούσαμε έγκαιρα μείωνε τις ημέρες νοσηλείας αλλά δεν είχε δείξει ικανότητα να μειώσει τους θανάτους).

Να λοιπόν που σιγά σιγά θα έχουμε κάμποσα νέα φάρμακα ΚΑΙ για αντιική θεραπεία στην κατ’οικον θεραπεία αλλά και στη θεραπεία των βαρειά νοσηλευόμενων ασθενών.

Νικόλαος ΓεωργιάδηςΝικόλαος Γεωργιάδης

Ιατρός, Ειδικός Παθολόγος, Μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας 

 

Μοιραστείτε το: