ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Ο γύρος του Εθνικού Κήπου – Τρέχουμε για το Διαβήτη

O Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών διοργανώνει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 τη διαδραστική εκδήλωση: «Ο γύρος του Εθνικού Κήπου – Τρέχουμε για το Διαβήτη» που θα πραγματοποιηθεί στον Εθνικό Κήπο, με ώρα έναρξης 9.30 πμ έως τις 14.00 μμ, παρουσία εξειδικευμένου ιατρού.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Με το μήνυμα  «Ο γύρος του Εθνικού Κήπου – Τρέχουμε για το Διαβήτη» ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών ξεκινάει  μια ενημερωτική καμπάνια για το Σακχαρώδη Διαβήτη  με στόχο την  εκπαίδευση για το ρόλο της άσκησης στους πάσχοντες από τη νόσο και όχι μόνο.

Βιώνοντας από πολύ κοντά τα προβλήματα της καθημερινότητας με το Διαβήτη και ιδιαίτερα την σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης και στηριζόμενοι πάντα στο κεντρικό μας στόχο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ –ΓΝΩΣΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, πραγματοποιεί τη δράση αυτή, η οποία δεν απευθύνεται μόνο στα άτομα με ΣΔ, αλλά και στην ενημέρωση του κοινού για το τι είναι  ο διαβήτης, πως μπορούμε να τον αποφύγουμε  και μάλιστα με τον πιο απλό και ανέξoδο τρόπο: την ΑΣΚΗΣΗ.

Η άσκηση, εκτός από τα οφέλη της στη διατήρηση της υγείας μας γενικότερα, έχει πολλά να προσφέρει και σε κάποιες συγκεκριμένες παθήσεις. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο διαβήτης. Τα οφέλη της άσκησης αφορούν όχι μόνο την καλύτερη αντιμετώπιση ή την καθυστέρηση της εμφάνισης της νόσου, αλλά και την πρόληψή της.

Ο ΣΔ έχει ραγδαία αύξηση παγκοσμίως , ο οποίος συνδέεται  και με την έλλειψη της άσκησης και την παχυσαρκία (ΤΥΠΟΥ 2 ) και για τον ΤΥΠΟ 1 ΣΔ η άσκηση αποτελεί  θεραπευτικό μέρος της αγωγής  και πάντα με τη συνεργασία και τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.

Λίγα λόγια για το Σύλλογο Νέων Ελλήνων Διαβητικών (ΣΥ.Ν.Ε.Δ)

Ο ΣΥ.Ν.Ε.Δ ιδρύθηκε το 1997 ,είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Σωματείων – Συλλόγων ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) και μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Είναι σωματείο που έχει μέλη του άτομα με ΣΔ νέα σε ηλικία αλλά και άτομα με πρόσφατα διαγνωσμένο Διαβήτη.

Δράσεις

Ο ΣΥ.Ν.Ε.Δ. στη πολύχρονη πορεία του έχει αναπτύξει δράσεις με στόχο την ενημέρωση των ίδιων των ατόμων με ΣΔ αλλά και των πολιτών και της ευρύτερης κοινωνίας για αυτή την πάθηση που εξαπλώνεται ραγδαία σε όλες τις ηλικίες και τις ομάδες του πληθυσμού.

Μια από τις κυριότερες δραστηριότητες του  Συλλόγου είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση των ίδιων των πασχόντων με στόχο την ουσιαστική γνώση για την διαχείριση του διαβήτη  στην καθημερινότητα τους. Αρωγός μας σε αυτές τις δραστηριότητες οι θεράποντες ιατροί μας και κάθε  επαγγελματίας υγείας  που γνωρίζει και ασχολείται με το ΣΔ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ

·      σε επιστημονικά συνέδρια

·      Διοργανώνει εκπαιδευτικές εκδρομές / θεματικούς περιπάτους / εκπαιδευτικές ημερίδες

·      Οργανώνει ομάδες εκπαίδευσης με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για τους τρόπους αντιμετώπισης του διαβήτη και των προβλημάτων  του, την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ατόμων με ΣΔ

·      Συνεργάζεται με άλλους συλλόγους που εκπροσωπούν άτομα με ΣΔ στη χώρα και στο εξωτερικό καθώς και με  συλλόγους που εκπροσωπούν άλλες χρόνιες παθήσεις.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ 

·      Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

·      Στελέχωση όλων των Διαβητολογικών Κέντρων και Ιατρείων της χώρας με εξειδικευμένο προσωπικό για την πάθηση μας.

·      Δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους ανθρώπους με ΣΔ.

·      Ισότιμη ένταξη των ανθρώπων με ΣΔ στην κοινωνία , αγορά εργασίας για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 – Εθνικός Κήπος, Αθήνα

Είσοδος από τη Λεωφόρο Αμαλίας  – στάση ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ελάτε να περπατήσουμε στον Εθνικό Κήπο!

Ελάτε να τρέξουμε για το Σακχαρώδη Διαβήτη!

9.30 – 10.00  Προσέλευση

11.00 πμ        Έναρξη περιπάτου και «τρέχουμε για το Διαβήτη»

14.00            Λήξη εκδήλωσης

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιούνται μετρήσεις Σακχάρου.

Ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών σας προσκαλεί όλους να συμμετέχετε περπατώντας και τρέχοντας για το Σακχαρώδη Διαβήτη και παράλληλα να ενημερωθείτε από ειδικό γιατρό.

Τηλέφωνο συμμετοχής : 6974317059 /6980514242

www.iatrikostypos.com

Μοιραστείτε το: