Pancakes χωρίς ζάχαρη, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Νόστιμα, εύκολα, αφράτα και απολαυστικά pancakes από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Κατάλληλα για δίαιτα και διατροφή χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1½ φλ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ (χ.γ.)
1½ κ.σ. κρυσταλλική στέβια ή άλλο γλυκαντικό
1 κ.γλ. αλάτι
1 ¼ φλ. κρέμα γάλακτος light ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο κρύο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε τα pancakes χωρίς ζάχαρη, κοσκινίζοντας το αλεύρι, το µπέικιν, το γλυκαντικό και το αλάτι σε ένα µπολ. Κάνουµε λακκούβα στη µέση. Προσθέτουµε το αυγό, το κρύο βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Εναλλακτικά, αντικαθιστούμε τη light κρέμα γάλακτος με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών. Ανακατεύουµε πολύ καλά το χυλό µε το σύρµα, για να οµογενοποιηθεί. Αφήνουµε το µείγµα να σταθεί για 15 λεπτά. Ζεσταίνουµε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουµε ένα µικρό κοµµάτι βούτυρο και ανακινούµε το τηγάνι να λιώσει και να πάει παντού. Με µια κουτάλα βάζουµε περίπου µισή κουταλιά µείγµα στο τηγάνι. Αφήνουµε για λίγο να ψηθεί από τη µία πλευρά. Μόλις εµφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια, µε σπάτουλα αναποδογυρίζουµε το pancake να ψηθεί κι από την άλλη.

Συνήθως τα σερβίρουµε µε µέλι, βούτυρο και γιαούρτι ή µέλι και φρούτα.

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μοιραστείτε το: