Πέννες Ολικής άλεσης με κοτόπουλο & μανιτάρια

Μερίδες 4

Προετοιμασία 20 λεπτά

Ψήσιμο 15 λεπτά

 

Υπολογίστε  περίπου 33 γρ. σύνθετους υδατάνθρακες ανά μερίδα

ΥΛΙΚΑ

4 Φιλέτα στήθος κοτόπουλο

200 γρ. Πέννες Rigate Ολικής (66 γρ. Υδανάνθρακες για τα 100 γρ)

150 γρ. Φιλαδέλφια light

100 ml λευκό κρασί

250 γρ μανιτάρια

Ελαιόλαδο

Μαϊντανό

Παρμεζάνα τριμμένη

 

ΣΥΝΤΑΓΗ

Ψήνουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τα φιλέτα κοτόπουλου. Προσθέτουμε μετά από 5 λεπτά και τα μανιτάρια, σκεπάζουμε και σβήνουμε το μάτι. Τα φυλάμε ζεστά.

Βράζουμε τις πέννες ριγκάτε,  al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία σε αλατισμένο νερό με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Τα σουρώνουμε.

Από το τηγάνι αφαιρούμε τα φιλέτα κοτόπουλο και ρίχνουμε το λευκό κρασί, το αφήνουμε σε σιγaνή φωτιά να βράσει έως ότου μείνει το μισό, τότε προσθέτουμε το τυρί Φιλαδέλφεια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα μας. Ρίχνουμε μέσα τις πέννες.

Σερβίρετε στο πιάτο τις πέννες ολικής με λίγη παρμεζάνα τριμμένη και μαϊντανό για ντεκόρ, πλάι βάλτε και το φιλετάκι κοτόπουλο και καλή σας όρεξη!

 

Πηγή: recette-pour-diabetique.com

 

 

 

Μοιραστείτε το: