ΝΕΑ

Πέντε σημάδια γήρανσης που μπορεί να οφείλονται στον Διαβήτη

Ποια είναι τα 5 συμπτώματα που, αν και πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι οφείλονται στη φυσιολογική φθορά του οργανισμού, στην πραγματικότητα μπορεί να υποκρύπτουν Διαβήτη;

1. Αλλαγές στην Όραση

Αισθάνεστε ότι η όρασή σας έχει μειωθεί ή έχει αλλάξει; Όταν χάνετε την εστίαση σας σε κάτι, είτε κοντά, είτε μακριά, αυτό μπορεί να οφείλεται σε υπερβολικές ποσότητες σακχάρων στο αίμα. Αν βάλατε γυαλιά μόλις πριν από ένα χρόνο, αλλά στην πορεία έχει δυσκολέψει και πάλι η όρασή σας, να είστε ενήμεροι, καθώς αυτό το σύμπτωμα μπορεί να οφείλεται σε υψηλό σάκχαρο.

2. Κόπωση

Ίσως να εξαντλείστε με το παραμικρό. Η έλλειψη ενέργειας είναι ένα κοινό σύμπτωμα του διαβήτη. Τα επίπεδα της ενέργειάς μας πέφτουν, όταν ο οργανισμός μας δεν επεξεργάζεται τη ζάχαρη με τον σωστό τρόπο.

3. Ασυνήθιστα στίγματα στο δέρμα

Μήπως έχετε «σκούρα» στίγματα στο λαιμό σας, ή μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας; Τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα προκαλούν βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία και αυτά με τη σειρά τους μπορεί να προκαλέσουν δερματικές παθήσεις, καθώς και μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα στα χέρια και στα πόδια. Μπορεί να εμφανιστεί, επίσης, ξηρότητα ή κνησμός στο δέρμα.

4. Η συχνή δίψα και ούρηση

Εάν όλη τη νύχτα μπαινοβγαίνετε στην τουαλέτα και ποτέ δεν ξεδιψάτε όταν πίνετε νερό, μπορεί να έχετε διαβήτη. Η άσβεστη δίψα είναι ένα κλασσικό σύμπτωμα του διαβήτη. Είναι επειδή ο οργανισμός σας προσπαθεί να αποβάλλει τη ζάχαρη και δεν μπορεί. Περισσότερη δίψα, περισσότερα υγρά, περισσότερες επισκέψεις στην τουαλέτα.

5. Είστε πάντα πεινασμένοι

Είστε πάντα πεινασμένοι και κατ’ επέκταση κουρασμένοι και θυμωμένοι; Νομίζετε ότι χρειάζεστε καύσιμα και γι’ αυτό τρώτε συνέχεια; Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο, από μη σωστά επεξεργασμένα σάκχαρα που υπάρχουν στην κυκλοφορίες του αίματός σας. Τα συσσωρευμένα συμπτώματα του διαβήτη. μπορούν να κάνουν κάποιον τελικά, πολύ δύσθυμο και γκρινιάρη.

Πηγή: liberal

Μοιραστείτε το: