ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποια είναι η πιο ασφαλής Δίαιτα για όσους πάσχουν από Διαβήτη;

Ποια είναι η πιο ενδεδειγμένη Δίαιτα για απώλεια βάρους για όσους πάσχουν από Διαβήτη; Οι περισσότερο ασφαλείς δίαιτες, ιδίως για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη είναι οι υποθερμιδικές (δίαιτες δηλαδή κατά τις οποίες λαμβάνονται λιγότερες θερμίδες από εκείνες που απαιτούνται για τη διατήρηση του βάρους).

Οι δίαιτες αυτές περιέχουν μεγάλη ποικιλία τροφών σε ισορροπία μεταξύ τους, αλλά σε μικρότερες ποσότητες. Κατά τον τρόπο αυτό, το άτομο λαμβάνει τα απαραίτητα συστατικά για την υγεία του, δηλαδή πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη αλλά, επιπλέον, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες που συχνά απουσιάζουν από διάφορες δίαιτες όπως π.χ. του τύπου της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και χαμηλής σε υδατάνθρακες και λιπαρά.

Η εκάστοτε δίαιτα θα πρέπει να καθορίζεται από τον θεράποντα ιατρό σε συνεργασία με τον διαιτολόγο και, καλό είναι, ειδικά για τα άτομα που πάσχουν από Διαβήτη να μην ακολουθούν δίαιτες που τους συστήνουν άτομα μακριά από το ιατρικό επάγγελμα, γιατί διατρέχουν κινδύνους τους οποίους αγνοούν και δεν μπορούν να προβλέψουν.

Καλό είναι, σε κάθε περίπτωση, να αποφεύγονται οι ακρότητες. Η παρακολούθηση από θεραπευτή υγείας διασφαλίζει ότι τα μέταλλα, τα ιχνοστοιχεία, οι βιταμίνες καθώς και τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγεία, θα αντιπροσωπεύονται επαρκώς στη δίαιτα που ακολουθείται.

Από την ΕΔΕ

Μοιραστείτε το: