ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Πικ – Νικ και Διαβήτης το Σάββατο 3 Ιουνίου στο Βοτανικό Κήπο

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω του άστατου βροχερού καιρού, η εκδήλωση «Πικ Νικ & Διαβήτης στο Βοτανικό Κήπο» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 – Δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα 2130360958 και 6974317059

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ (ΣΥ.Ν.Ε.Δ)
ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 1 –ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ – τκ 14231 -ΤΗΛ: 2102776078 – 6974317059
email : syned.hellas@gmail.com
Αθήνα 26-05-2017 Αρ. Πρωτοκόλλου : 192

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«Πικ –Νικ & Διαβήτης στο Βοτανικό Κήπο» – Σάββατο 03 Ιουνίου 2017
Βοτανικός Κήπος Διομήδους, Χαϊδάρι – Είσοδος από Ιερά Οδό 403

O Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών διοργανώνει τη διαδραστική εκδήλωση: «Πικ –Νικ και Διαβήτης στο Βοτανικό Κήπο» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 στο Βοτανικό Κήπο, στο Χαϊδάρι με ώρα έναρξης 9.30 πμ έως τις 14.00 μμ, παρουσία εξειδικευμένων ιατρών, Νοσηλευτών και Διαιτολόγου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Χαϊδαρίου και πραγματοποιείται σε έναν υπέροχο χώρο στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους, Ιερά Οδός 403, στο Χαϊδάρι.
Με το «Πικ – νικ & Διαβήτης στο Βοτανικό Κήπο» ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών συνεχίζει και φέτος τις δράσεις του, με νέα ενημερωτική καμπάνια για το Σακχαρώδη Διαβήτη με στόχο την εκπαίδευση για το ρόλο της διατροφής και της άσκησης στους πάσχοντες από τη νόσο και όχι μόνο. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει και τις δράσεις άσκησης «Τρέχουμε για το Διαβήτη» και Ομάδα «Tai –Chi».
Ο Σύλλογος καλεί όλους να συμμετέχουν και να απολαύσουν ένα Μαγιάτικο πρωί στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Βιώνοντας από πολύ κοντά τα προβλήματα της καθημερινότητας με το Διαβήτη και ιδιαίτερα την σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης, ο ΣΥ.ΝΕ.Δ. πραγματοποιεί τη δράση αυτή, η οποία δεν απευθύνεται μόνο στα άτομα με ΣΔ, αλλά και στην ενημέρωση του κοινού για το τι είναι ο διαβήτης, πως μπορούμε να τον αποφύγουμε και μάλιστα με απλό και ανέξοδο τρόπο: Σωστή ΔΙΑΤΡΟΦΗ και ΑΣΚΗΣΗ.
Ειδικότερα για τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη θα πραγματοποιηθεί Εκπαιδευτικό Πικ -Νικ στο οποίο θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι στα τηλ 213 0360958 (ώρες 09.00 -17.00) και 6974317059 (ώρες 17.00 – 19.00), πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στην Ιστοσελίδα www.diabeteslife.gr

Ο ΣΔ έχει ραγδαία αύξηση παγκοσμίως , ο οποίος συνδέεται και με την έλλειψη της άσκησης και την παχυσαρκία (ΤΥΠΟΥ 2 ) αλλά και με τη διατροφή μας ( ΤΥΠΟ 1 ΣΔ).
Η άσκηση και η διατροφή αποτελούν θεραπευτικό μέρος της αγωγής και πάντα με τη συνεργασία και τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.
Λίγα λόγια για το Σύλλογο Νέων Ελλήνων Διαβητικών (ΣΥ.Ν.Ε.Δ)

Ο ΣΥ.Ν.Ε.Δ ιδρύθηκε το 1997, είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων- Συλλόγων ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).
Είναι σωματείο που έχει μέλη του άτομα με ΣΔ νέα σε ηλικία αλλά και άτομα με πρόσφατα διαγνωσμένο Διαβήτη.

Ο ΣΥ.Ν.Ε.Δ. στη πολύχρονη πορεία του έχει αναπτύξει δράσεις με στόχο την ενημέρωση των ίδιων των ατόμων με ΣΔ αλλά και των πολιτών και της ευρύτερης κοινωνίας για αυτή την πάθηση που εξαπλώνεται ραγδαία σε όλες τις ηλικίες και τις ομάδες του πληθυσμού.

Μια από τις κυριότερες δραστηριότητες του Συλλόγου είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση των ίδιων των πασχόντων με στόχο την ουσιαστική γνώση για την διαχείριση του διαβήτη στην καθημερινότητα τους. Αρωγός μας σε αυτές τις δραστηριότητες οι θεράποντες ιατροί μας και κάθε επαγγελματίας υγείας που γνωρίζει και ασχολείται με το ΣΔ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ

• σε επιστημονικά συνέδρια
• Διοργανώνει εκπαιδευτικές εκδρομές / θεματικούς περιπάτους / εκπαιδευτικές ημερίδες
• Οργανώνει ομάδες εκπαίδευσης με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για τους τρόπους αντιμετώπισης του διαβήτη και των προβλημάτων του, την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ατόμων με ΣΔ
• Συνεργάζεται με άλλους συλλόγους που εκπροσωπούν άτομα με ΣΔ στη χώρα και στο εξωτερικό καθώς και με συλλόγους που εκπροσωπούν άλλες χρόνιες παθήσεις.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

• Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
• Στελέχωση όλων των Διαβητολογικών Κέντρων και Ιατρείων της χώρας με εξειδικευμένο προσωπικό για την πάθηση μας.
• Δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους ανθρώπους με ΣΔ.
• Ισότιμη ένταξη των ανθρώπων με ΣΔ στην κοινωνία, αγορά εργασίας για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Σας περιμένουμε όλους ! ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος                   Η Γενική Γραμματέας

Σπυριδούλα Λάγιου        Μαριέττα Κανάκη

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 – Πρόγραμμα Πικ- Νικ & Διαβήτης στο Βοτανικό Κήπο

9.30 – 10.00       Προσέλευση συμμετεχόντων – εγγραφές στο Info kiosk

10.30                 Έναρξη Μετρήσεων Σακχάρου

10.30                 Δράσεις άσκησης: “Τρέχουμε για το Διαβήτη“ & “ Tai chi “

11.00 – 12.00     Συζήτηση με θέμα: Καρδιά και Άσκηση
Συζήτηση με θέμα: Υπέρταση και Σακχαρώδης Διαβήτης

Συζήτηση με το κοινό

12.00 –12.30     Τεχνικές Χορήγησης της Ινσουλίνης

12.30                Πικ – Νικ & Σακχαρώδης Διαβήτης παρουσία εξειδικευμένων
επιστημόνων

14.00               Λήξη εκδήλωσης

*Ενδέχεται να υπάρξουν μικρές αποκλίσεις από το παραπάνω πρόγραμμα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους απαγορεύεται η είσοδος κατοικίδιων ζώων, επειδή ο Κήπος είναι καταφύγιο άγριας ζωής.

ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ: ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ ΔΙΟΜΗΔΟΥΣ
ΟΝΟΜΑ ΓΡΑΜΜΗΣ                ΑΦΕΤΗΡΙΑ                                                                                       ΣΤΑΣΗ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗΣ
Α16 ΠΛ. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ – ΕΛΕΥΣΙΝΑ (μέσω Ιεράς Οδού) ΠΛ. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ                       ΔΙΟΜΗΔΕΙΟΣ
Γ16 ΠΛ. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ – ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ (μέσω Λ. Αθηνών) ΠΛ. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ                 ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟΝ
801 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΠΑΛΑΣΚΑ ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ                                                                                       ΔΙΟΜΗΔΕΙΟΣ
811 ΧΑΙΔΑΡΙ – ΣΤ. ΜΕΤΡΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Κυκλική) ΧΑΙΔΑΡΙ                                                             ΔΙΟΜΗΔΕΙΟΣ
836 ΠΛ.ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ-ΠΑΛΑΣΚΑ ΠΛ. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ                                                        ΔΙΟΜΗΔΕΙΟΣ
845 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΕΛΕΥΣΙΝΑ (Μέσω Λ. Θηβών) ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ                                                             ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟΝ
865 ΠΛ. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ- ΜΑΝΔΡΑ ΠΛ. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ                                                        ΔΙΟΜΗΔΕΙΟΣ
866 ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ – ΣΤ. ΜΕΤΡΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Τοπική) ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ                                       ΔΙΟΜΗΔΕΙΟΣ
876 ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΣΤ. ΜΕΤΡΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Κυκλική) ΕΛΕΥΣΙΝΑ                                                     ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟΝ

Μοιραστείτε το: