ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗΖΩΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ

Πόνος στον ώμο: απαλλάξου σε 3 κινήσεις

Έχεις μια επώδυνη ευαισθησία και δυσκαμψία στον ώμο, η οποία επιδεινώνεται τη νύχτα και συχνά δεν σε αφήνει να κοιμηθείς; Υπάρχει λύση.

Αν ο ώμος σου σε πονάει, δυσκολεύοντας κάθε σου κίνηση κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τα βράδια η κατάσταση επιδεινώνεται και δεν σε αφήνει να κλείσεις μάτι, ίσως υποφέρεις από τενοντίτιδα. Δες πως μπορείς να ανακουφιστείς, αλλά μην ξεχνάς: όπως με κάθε πρόβλημα υγείας, πάντα η καλύτερη λύση είναι η αναζήτηση της συμβουλής ενός ειδικού γιατρού.

Υπάρχουν τρία βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις, για να απαλλαγείς από τον πόνο στον ώμο, εφόσον αυτός είναι (σχετικά) χρόνιος και όχι ξαφνικός (αποτέλεσμα, για παράδειγμα, κάποιου τραυματισμού):

Ξεκούρασε το σημείο

Μην συνεχίσεις να καταπονείς με δραστηριότητες τον ώμο που πονάει, πιστεύοντας ότι η γυμναστική θα τον φέρει στα “συγκαλά» του. Αν συνεχίσεις να σηκώνεις βάρη ή να κάνεις άλλες δραστηριότητες (οι οποίες ενδεχομένως και να προκάλεσαν το πρόβλημα αρχικά), μπορεί να υποστείς περαιτέρω ζημιά και να απαιτηθεί ακόμη και χειρουργική επέμβαση.

Αντί αυτού, είναι καλύτερο να ξεκουράσεις το σημείο για να »ηρεμήσουν» οι τένοντες, προβαίνοντας σε μερικές στρατηγικές κινήσεις. Για παράδειγμα, αν έχεις ενοχλήσεις καλό είναι να χρησιμοποιείς τσάντα πλάτης με δύο ιμάντες, ώστε να μην επιβαρύνεις τον ένα από τους δύο ώμους με “περιττό» βάρος (ή να αποφύγεις την τσάντα εντελώς, για ένα διάστημα).

Βάλε πάγο

Τοποθέτησε στον ώμο που υποφέρει μια παγοκύστη τυλιγμένη σε πετσέτα. Η ψύξη αποτελεί έναν φυσικό τρόπο για να μουδιάσει η περιοχή και να ανακουφιστείς σχεδόν άμεσα από τον πόνο, περιορίζοντας τη φλεγμονή.

Μοιραστείτε το: