Παρασκευή, 18 Οκτώβριος 2019

Σαλάτα σπανάκι με ρεβύθια

Ξέρατε ότι τα ρεβίθια βοηθούν στην αργή απορρόφηση της γλυκόζης στο αίμα. Αυτή η νόστιμη σαλάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ίνες. Μία υγιεινή εναλλακτική ιδέα να απολαύσετε το σπανάκι.

Για 4 μερίδες

ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

Θερμίδες : 292

Πρωτεΐνη : 9γρ

Υδατάνθρακες : 37γρ.

Φυτικές ίνες: 10 γρ.

Λιπίδια: 14 γρ.

Νάτριο: 476 μγρ.

 

ΥΛΙΚΑ

2 μέτρια κρεμμύδια

1 κούπα ρεβίθια βρασμένα & στραγγισμένα

2 κουταλιές της σούπας λεμόνι

3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

100 γρ φέτα κομμένη σε κομματάκια

200 γρ σπανάκι φρέσκο πλυμένο (baby σπανάκι ή μόνο τα φύλλα κομμένα σε κομμάτια)

2 μήλα κομμένα σε φέτες

2 κουταλιές σούπας λιναρόσπορο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Λαδώστε ένα ταψί, τοποθετήστε μέσα τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, ψεκάστε τα με λίγο ελαιόλαδο. Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε τα κρεμμύδια περίπου για 10 λεπτά. Προσθέστε τα ρεβίθια στο ταψί και αφήστε πάλι για 10 λεπτά στο φούρνο.

Εν τω μεταξύ, χτυπήστε σε ένα μπολάκι, το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλάτι και το σκόρδο. Ρίξτε μέσα την φέτα.

Σε ένα μεγάλο μπολ για σαλάτα τοποθετήστε το σπανάκι ρίξτε από επάνω τα ρεβίθια, τα κρεμμύδια, το λιναρόσπορο και τα κομμάτια μήλου.

Βάλτε από πάνω και την βινεγκρέτ που φτιάξατε με το λάδι, λεμόνι, σκόρδο και η σαλάτα σας είναι έτοιμη για απόλαυση!

 

 

 

Πηγή: selection.ca

 

Αφήστε μια απάντηση