ΝΕΑ

Στην κυκλοφορία το νέο σύστημα διαχείρισης Διαβήτη που προστατεύει από λάθος υπολογισμό δόσης μέσω κινητού

Τέλος στον λάθος υπολογισμό της δόσης ινσουλίνης που προκαλεί  μεγάλες και απότομες μεταβολές του σακχάρου και στην χρονοβόρα διαδικασία καταγραφής αποτελεσμάτων: Η λύση έρχεται… από το κινητό με ένα νέο, πρωτοποριακό σύστημα διαχείρισης του Διαβήτη.

Ένα νέο, 3 σε 1 σύστημα για τη διαχείριση του Διαβήτη έρχεται να αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα -σύμφωνα με διεθνείς μελέτες, το 63% των ασθενών υπολογίζουν λανθασμένα τη δόση ινσουλίνης- και να προσφέρει καλύτερη και πιο εύκολη ρύθμιση του σακχάρου αλλά και πιο ανέμελη και ευέλικτη καθημερινότητα στους πάσχοντες.

Κατά τη διάρκεια του 15ου Πανελληνίου Διαβητολογικού Συνεδρίου στην Αθήνα, στις 15 – 18 Μαρτίου, η εταιρεία Roche Diagnostics (Hellas) SA, Diabetes Care ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου συστήματος παρακολούθησης γλυκόζης αίματος Accu-Chek Instant που συνδέεται με το σύστημα διαχείρισης διαβήτη Accu-Chek Connect.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα για τη διαχείριση του Διαβήτη: Μετρητής, Εφαρμογή και Διαδικτυακή Πύλη.

•   Μετρητής προηγμένης ακρίβειας (10/10) που υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές ακρίβειας
των προτύπων  ISO 15197:2013/EN ISO 15197:2015
•   Εφαρμογή για να έχει ο ασθενής τα δεδομένα του στο smartphone
•   Υπολογιστής Δόσης Bolus για σωστή δοσολογία ινσουλίνης
•   Δυνατότητα αυτόματης κοινής χρήσης των δεδομένων με το γιατρό ή με τα συγγενικά πρόσωπα
•   Δείκτης επιθυμητού εύρους για άμεση σαφήνεια

Εύκολος Συγχρονισμός
Τα άτομα με διαβήτη δεν θέλουν να ταλαιπωρούνται καταγράφοντας χειρόγραφα τις τιμές της γλυκόζης τους σε ημερολόγια – θέλουν αυτοματοποιημένη καταγραφή και διαρκή διαθεσιμότητα των δεδομένων για το διαβήτη τους. Το σύστημα Accu-Chek Instant προσφέρει ακριβώς αυτό. Μόλις ο μετρητής συνδεθεί με την εφαρμογή Accu-Chek Connect ή τη διαδικτυακή πύλη Accu-Chek Connect Online, μεταφέρει αυτόματα τα αποτελέσματα της γλυκόζης αίματος. Τα αποτελέσματα μπορούν να αποσταλούν άμεσα μέσω της εφαρμογής προκειμένου να ενημερώνονται οι φροντιστές και, εάν είναι απαραίτητο, να αποσταλούν σε ένα γιατρό για την άμεση παροχή βοήθειας ή τη διευκόλυνση των κατ’ ιδίαν συναντήσεων του ασθενούς με το γιατρό. Αυτό είναι καθησυχαστικό για τα άτομα με διαβήτη, τους παρόχους φροντίδας της υγείας ή τους φροντιστές καθώς γνωρίζουν ότι οι σημαντικές πληροφορίες για το διαβήτη είναι διαθέσιμες πρακτικά οποτεδήποτε και οπουδήποτε χρειάζεται.

Δείτε το video ΕΔΩ 

Υπολογιστής Δόσης Bolus

Με την εφαρμογή Accu-Chek Connect  τα άτομα με διαβήτη έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν  την κλινικά αποδεδειγμένη Προτεινόμενη Δόση Bolus Accu-Chek για σωστή δοσολογία ινσουλίνης, ώστε οι μεταγευματικές τιμές σακχάρου να είναι εντός του επιθυμητού εύρους, που ορίζει ο γιατρός σε συνεργασία με τον ασθενή του, και  αποφεύγονται έτσι οι μεταγευματικές υπερ- ή υπογλυκαιμίες οι οποίες  μπορεί να οδηγήσουν σε βραχυχρόνιες ή μακροχρόνιες επιπλοκές.

Άμεση σαφήνεια
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για τα άτομα με διαβήτη είναι να κατανοήσουν γρήγορα σε ποια κατάσταση βρίσκονται και τί πρέπει να κάνουν στη συνέχεια προκειμένου να διατηρήσουν τα επίπεδα της γλυκόζης τους εντός του επιθυμητού εύρους. Με τον μετρητή Accu-Chek Instant, ο έξυπνος δείκτης επιθυμητού εύρους παρουσιάζει αμέσως το εύρος στο οποίο βρίσκονται: Το βέλος δείχνει κατευθείαν ένα χρώμα στο δεξιό μέρος της οθόνης: μπλε για τιμή άνω του εύρους, πράσινο για τιμή εντός του εύρους και κόκκινο για τιμή κάτω του εύρους.

Δείτε το video ΕΔΩ 

Για να μάθετε περισσότερα για το ΝΕΟ μετρητή Accu-Chek Instant ο οποίος συνδέεται με το σύστημα διαχείρισης Accu-Chek Connect μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Roche Diabetes Care στο 800 11 71000 (δωρεάν από σταθερό πανελλαδικά) ή στο
210 2703700.

Μοιραστείτε το: