ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΝΕΑΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΥ.Δ.Α: Με επιτυχία η πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση – Webinar

Η  πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση Webinar του  ΣΥ.Δ.Α. διοργανώθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2020, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Διαβήτη με μεγάλη συμμετοχή μελών του συλλόγου υγειονομικού προσωπικού (νοσηλευτών, ιατρών  κ.α.) και  της διαβητικής κοινότητας.

Στην έναρξη της εκδήλωσης μετά τον χαιρετισμό της Προέδρου κ. Συμέλας Παπαδοπούλου προβλήθηκε αφιέρωμα στην αείμνηστη Ρούλα Λάγιου, ιδρύτρια του ΣΥ.Δ.Α. (πρώην ονομασία Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών), που έφυγε από κοντά μας στις 20 Νοεμβρίου 2019 αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στην κοινότητα των ανθρώπων με Σ.Δ

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης πλαισιώθηκε από σημαντικές θεματικές ενότητες που αφορούσαν επίκαιρα θέματα με πρώτο θέμα το ρόλο του νοσηλευτή στη διαχείριση και εκπαίδευση του πάσχοντα από Σ.Δ. και ακολούθησαν σημαντικές ομιλίες σχετικά με τη σχέση της πανδημίας νόσου Covid-19 με τον Σακχαρώδη Διαβήτη και τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία των πασχόντων καθώς και η επίδραση των νέων τεχνολογιών στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης.

Τις θεματικές ενότητες που έδωσαν το έναυσμα στους συμμετέχοντες να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους και να αναπτυχθεί ένας πλούσιος διάλογος ανέπτυξαν οι εξαίρετοι  ομιλητές, κ.κ. : Νικόλαος Γεωργιάδης, Ιατρός ειδικός παθολόγος μέλος της Ε.Δ.Ε., την κ. Ευγενία Βλάχου  Καθηγήτρια Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής , τις νοσηλεύτριες κ.κ. Σμάρω Μπουλαζέρη Νοσηλεύτρια με εξειδίκευση στο Διαβήτη, υπεύθυνη του γραφείου εκπαίδευσης και ενημέρωσης διαβήτη στο Νοσοκομείο Χίου,  Γεωργία Κιμουλιάτη  Νοσηλεύτρια Ms(c), Π.Γ.Ν.Π. ΤΖΑΝΕΙΟ, κ. Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, MBA, Product Manager, Abbott, κα Αμαλία Ατσαλάκη, Δρ κλινικής ψυχολογίας-ψυχοθεραπεύτρια, επιστημονική συνεργάτιδα Τμήματος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, Εύα Κωνσταντάκη, Registered Nurse,MSc, Phd, Product Specialist, Business Unit:Check up, Menarini Diagnostics. 

Η μεγάλη έκπληξη της εκδήλωσης ήταν η μικρή Κωνσταντίνα μαθήτρια δημοτικού με Σ.Δ από τη Χίο., που μας μίλησε  μέσα από τα αθώα μάτια της  ψυχής της για τη ζωή της με τον διαβήτη.

Σύσσωμο το Δ.Σ του ΣΥ.Δ.Α. έδωσε την υπόσχεση ότι ο σύλλογος  θα συνεχίσει να σχεδιάζει δράσεις μέσα και από αυτές τις δύσκολες συνθήκες της Πανδημίας και θα συνεχίσει να αποτελεί ισχυρή φωνή για τα ανθρώπινα δικαιώματά μας με πρώτο και κύριο τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία μας από τις δραματικές συνέπειες που αφήνει η πανδημία της νόσου COVID στις ζωές μας.

Μέσα από τον διάλογο που αναπτύχθηκε μεταξύ ομιλητών και ακροατών αναδείχθηκε σωρεία προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από Σ.Δ. στους χώρους των δημοσίων υπηρεσιών υγείας, στο εργασιακό κοινωνικό και οικογενειακό μας  περιβάλλον.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των εταιρειών:

ABBOTT, MEDTRONIC, MENARINI DIAGNOSTICS, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ LILLY

Σύντομα θα αναρτηθούν τα video με τις Ομιλίες του Webinar στο site μας.

Μοιραστείτε το: