UNCATEGORIZEDΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΝΕΑ

Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας: Διαδικτυακή εκδήλωση “Εφηβεία & Διαβήτης” Κυριακή, 7 Nοεμβρίου 2021 ώρα 17:30

Ο Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας (ΣΥ.Δ.Α.), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη έτους 2021,  διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση αφιερωμένη στη σχέση της εφηβείας και του διαβήτη, που εδώ και δεκαετίες εξαπλώνεται ταχύτατα και χωρίς διακρίσεις σε όλες τις ηλικιακές ομάδες παγκοσμίως. Η διαδικτυακή εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 17:30 έως 20:15. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η Παγκόσμια ημέρα Διαβήτη καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ ως ημέρα παγκόσμιας εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη νόσο. Η Παγκόσμια Οργάνωση για τον Διαβήτη (IDF) καθιέρωσε ως ημέρα εορτασμού την 14η Νοεμβρίου κάθε έτους, στοχεύοντας στο συντονισμό της ενημέρωσης του κοινού για τα αίτια, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και τη θεραπεία της πάθησης.

Ο ΣΥ.Δ.Α., από την ίδρυσή του έως και σήμερα, διοργανώνει κάθε χρόνο δραστηριότητες για την ενημέρωση του κοινού καθώς και την  ευαισθητοποίηση των φορέων της Πολιτείας για την λήψη θετικών μέτρων, τα οποία θα συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η νόσος του Διαβήτη εκδηλώνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και διακρίνεται σε δύο βασικές μορφές, τον Διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2. Στον πάσχοντα με διαβήτη τύπου 1 το πάγκρεας δεν παράγει καθόλου ινσουλίνη και αντιμετωπίζεται με τη χορήγηση ενέσεων ινσουλίνης ή με τη χρήση αντλιών συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης και των νέων τεχνολογιών.  Αποτελεί την κύρια μορφή διαβήτη που εκδηλώνεται σε παιδιά και εφήβους, χωρίς αυτό να αποκλείει και την εμφάνισή του σε μεγαλύτερες ηλικίες. Στον Διαβήτη τύπου 2 η παραγωγή ινσουλίνης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά για αυτό απαιτείται η λήψη φαρμακευτικής αγωγής.

Η φετινή διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥ.Δ.Α., δεδομένης της ταχύτατης εξάπλωσης του διαβήτη τύπου 1 σε παιδιά και εφήβους αφιερώνεται στη σχέση της εφηβείας και του διαβήτη που όπως είναι γνωστό, απαιτεί συνεχή αυτοέλεγχο από τη μεριά του πάσχοντα και δημιουργεί ποικίλες δυσκολίες στις καθημερινές δραστηριότητες του και στις σχέσεις του με το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον.

 

Για να συμμετέχετε στο Webinar, συνδεθείτε την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στις 17.30 πατώντας στο παρακάτω link:

https://zoom.us/j/91505493997

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να συνδεθείτε, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε οδηγίες , βήμα βήμα 

 

Η εφηβεία αποτελεί μια ηλικιακή περίοδο με αμέτρητες δυσκολίες από τη στιγμή που το παιδί καλείται να μεταβεί σταδιακά στην ενήλικη ζωή.

Εξ ορισμού, η Εφηβεία είναι μια δύσκολη περίοδος με έντονες συναισθηματικές διαταραχές, πόσω μάλλον όταν ο έφηβος καλείται να διαχειριστεί την απαιτητική νόσο του διαβήτη.

Ο έφηβος προσπαθεί να κατανοήσει  τις αλλαγές στο σώμα του, να διαχειριστεί την αυτοαναφορικότητά του, με ποικίλες αντιδράσεις απέναντι στο οικογενειακό, σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον του. Αναπόφευκτα λοιπόν η σχέση της εφηβείας με τον διαβήτη, είναι σχέση εκρηκτική που έχει απασχολήσει και θα απασχολεί την ιατρική και επιστημονική κοινότητα, του ίδιους τους πάσχοντες εφήβους και τις οικογένειές τους.

Για τις σημαντικές συνιστώσες της απαιτητικής και δύσκολης σχέσης του διαβήτη με την εφηβεία, έχουν προσκληθεί να μας μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες  και μάχιμοι θεράποντες ιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στο χώρο του Διαβήτη:

H Δρ. Χριστίνα Κανακά – Gantenbein MD, PhD, FMH(CH) Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, Διευθύντρια Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής και Χωρεμείου Ερευνητικού Εργαστηρίου Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» 

H κα Βάϊα Λαμπαδιάρη Αναπ. Καθηγήτρια Παθολογίας-Σακχαρώδη Διαβήτη, Ενδοκρινολόγος, Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική, Μονάδα Έρευνας και Διαβητολογικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν” 

Η κα Ελίνα Γκίκα, Κλινική ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Παίδων/Ενηλίκων, Health Coach CCU/ AMA/ MDI, Εκπαιδεύτρια Διαβήτη, Υπεύθυνη Τμήματος Ψυχικής Υγείας της Γενικής Κλινικής «Μητέρα», Διδάκτωρ Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Συγγραφέας “Ταξιδεύοντας στη χώρα του διαβήτη” & DVD με την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων “Η γνωριμία και ευαισθητοποίηση για τον διαβήτη στο σχολικό περιβάλλον”.

Η κα Εύα Κωνσταντάκη, Νοσηλεύτρια ΠΕ, MSc, PhD. Product Specialist Menarini Diagnostics. Eξειδικευμένη Νοσηλεύτρια Διαβήτη King’s College of London

 

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν για τη δική τους σχέση με τον διαβήτη, έφηβοι πάσχοντες και οι γονείς τους.

Με το πέρας των ομιλιών θα δοθεί η ευκαιρία στο κοινό, να θέσει τις δικές του ερωτήσεις προς τους εισηγητές, για να λάβει την έγκυρη πληροφόρηση που χρειάζεται και να καταθέσει τις δικές του βιωματικές εμπειρίες.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Την εκδήλωση στηρίζουν οι Φαρμακευτικές Εταιρείες: ABBOTT LABORATORIES, HEMOGLOBE, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ LILLY, MEDRONIC HELLAS, MENARINI ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ, NOVO NORDISK.

 

 

 

 

Μοιραστείτε το: