ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝΝΕΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ : Με νέο όνομα θα προχωρήσει ο ΣΥ.Ν.Ε.Δ στο μέλλον μετά την ομόφωνη απόφαση της Καταστατικής του Συνέλευσης

  Ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου.

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η Καταστατική Συνέλευση, όπως και  η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση  του Συλλόγου Νέων Ελλήνων Διαβητικών στα γραφεία του που εδώ και ένα χρόνο λειτουργούν στην οδό Αλεξανδρουπόλεως 25 κοντά στο κέντρο της Αθήνας.

Στην Καταστατική συνέλευση για την τροποποίηση του συνόλου των άρθρων του καταστατικού, το οποίο  δεν έχει τροποποιηθεί από την ίδρυσή του –έτος 1997- έως και σήμερα αναπτύχθηκε πλούσιος και γόνιμο διάλογος .  Έκδηλη ήταν η αγωνία που κατατέθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥ.Ν.Ε.Δ για την ψήφιση ενός σύγχρονου καταστατικού γραμμένου στην δημοτική γλώσσα κατανοητή σε όλους.

Ένα νέο σύγχρονο Καταστατικό που θα μπορέσει να ενώσει όλους τους ανθρώπους που ανήκουν στην κοινότητα των διαβητικών και να δώσει νέα ώθηση στη λειτουργία και τις δράσεις του συλλόγου.

Στη βάση αυτή και με την πεποίθηση ότι τα κοινωνικοοικονομικά θέματα που απασχολούν  όλους τους τύπους  διαβήτη (δημόσιο σύστημα υγείας, ποιότητα παροχών υγείας, ασφαλιστικά θέματα κ.λπ) είναι κοινά,  ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών αλλάζει τίτλο και μετονομάζεται σε Σύλλογο Διαβητικών Αθήνας (ΣΥ.Δ.Α) και στην αγγλική γλώσσα  Diabetics’ association of Athens (S.Y.D.A.) για τη συνεργασία του με τους φορείς του εξωτερικού.

Ο Διαβήτης πια δεν κοιτάει ηλικίες. Ο διαβήτης τύπου 2 δεν είναι «προνόμιο» πια μόνο των μεγάλων. Εμφανίζεται πλέον και  στις μικρές ηλικίες λόγω των ραγδαίων αλλαγών στις διατροφικές συνήθειες. Ο διαβήτης τύπου 1 δεν χτυπάει τώρα πια μόνο την πόρτα των παιδιών ή των εφήβων. Πόσες φορές δεν ακούμε όσοι συναντήσαμε τον διαβήτη  από παιδιά   ότι στον  35άρη φίλος μας  εμφανίστηκε διαβήτης τύπου 1!

Για αυτούς και άλλους λόγους οι προτεινόμενες από το Διοικητικό Συμβούλιο τροποποιήσεις του Καταστατικού  ψηφίστηκαν ομόφωνα επί της αρχής στο σύνολο του και κατά πλειοψηφία επί κάποιων άρθρων του.

Το νέο λοιπόν Καταστατικό που θα πάρει το «δρόμο» για το πρωτοδικείο όπως καθορίζει το νομικό  πλαίσιο της χώρας δίνει τη δυνατότητα εγγραφής στο σύλλογο  διαβητικών τύπου 1 και τύπου 2 , των γονέων παιδιών με διαβήτη και κάθε μέλους της διαβητικής κοινότητας.

Την Καταστατική συνέλευση ακολούθησε η ετήσια γενική συνέλευση, όπου και παρουσιάστηκε από την Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. ο απολογισμός δράσης και ο  οικονομικός απολογισμός έτους 2018 και αναγνώστηκε η Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής από τον Πρόεδρό αυτής.

Ένας απολογισμός δράσης που μέσα σε μόλις 10 μήνες δείχνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο ήταν παρών στα μεγάλα θέματα που απασχολούν την διαβητική κοινότητα, ενώ  βρέθηκε σε κρίσιμες στιγμές δίπλα σε συμπολίτες μας που ήρθαν αντιμέτωποι  με το σκληρό πρόσωπο της ζωής.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου έδρασε αστραπιαία το περασμένο καλοκαίρι για τη συλλογή φαρμάκων στο Μάτι και στις φλεγόμενες περιοχές της Αττικής , άνοιξε το θέμα της επέκτασης ευνοϊκών διατάξεων που ισχύουν για τους δημόσιους υπαλλήλους που έχουν στη φροντίδα τους παιδιά με διαβήτη και στους γονείς παιδιών με διαβήτη που εργάζονται στις ένοπλες δυνάμεις.

Πήρε μέρος σε εκδηλώσεις, επιστημονικά συμπόσια για τον διαβήτη και διοργάνωσε μία επιτυχημένη εκδήλωση στη μνήμη του αείμνηστου Χάρη Βασιλόπουλου του ενδοκρινολόγου που άνοιξε το δρόμο για την εκπαίδευση των διαβητικών επί της πάθησης στο δημόσιο σύστημα υγείας και όχι μόνο. Μάχιμος ο Σύλλογος πήρε μέρος με το δικό του πανό και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις οποίες κάλεσε η Ε.Σ.Α.μεΑ.

Ο απολογισμός δράσης του ΣΥ.Ν.Ε.Δ. που από εδώ και στο εξής μετονομάζεται σε Σύλλογο Διαβητικών Αθήνας (ΣΥ.Δ.Α)  επισυνάπτεται για την πλήρη ενημέρωση των αναγνωστών και φίλων της σελίδας www.diabeteslife.gr

Απολογισμός Δράσης ΣΥ.ΝΕ.Δ. 2018

Μοιραστείτε το: