Τετάρτη, 19 Δεκέμβριος 2018

Συνταγή: Αχλάδια ποσέ με γιαούρτι

Χειμώνιασε και τα αχλάδια είναι της εποχής, ώρα για ένα ελαφρύ σπιτικό γλυκό για όλη την οικογένεια!

Προτείνουμε να απολαύσετε αυτό το επιδόρπιο το μεσημέρι μετά από ένα γεύμα χαμηλό σε υδατάνθρακες.

Ανά μερίδα :

Θερμίδες : 170

Πρωτεΐνη : 3

Υδατάνθρακες : 28

Λιπίδια: 5

Λιπαρά: 0

Σάκχαρα: 2

 

ΥΛΙΚΑ: 

6 αχλάδια 150 γρ. το καθένα

2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού

200 ml χυμό σταφύλι χωρίς πρόσθετα σάκχαρα

200 ml νερό

1 μπαστουνάκι κανέλλας

1 ή 2 τεμ γλυκάνισο αστεράκι

2 γιαούρτια 2%

½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη

1 βανίλια

12 καρύδια (ή φουντούκια ή αμύγδαλα)

ΟΔΗΓΙΕΣ :

Καθαρίστε τα αχλάδια, κρατώντας τα κοτσάνια. Τοποθετήστε τα αμέσως μέσα σε μία λεκάνη με νερό και χυμό λεμόνι, ώστε να μην μαυρίσουν.

Σε μία μικρή κατσαρόλα, βάλτε το νερό, το χυμό σταφυλιού, το μπαστούνι κανέλας, το γλυκάνισο και τη βανίλια να πάρουν μία βράση. Μόλις βράσουν, τοποθετήστε τα αχλάδια όρθια (με το κοτσάνι προς τα επάνω), χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν περίπου για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα αχλάδια.

Αφαιρέστε τα αχλάδια από την κατσαρόλα και βάλτε τα σκεπασμένα στο ψυγείο για περίπου για 6 ώρες. Φυλάξτε και το σιρόπι που έχει μείνει.

Για να σερβίρετε τοποθετήστε σε ένα βαθύ πιάτο ένα αχλάδι με λίγο γιαούρτι δίπλα, από επάνω βάλτε καρύδια, κανέλα και λίγο σιρόπι.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα καρύδια με φουντούκια ή αμύγδαλα.

Κάθε μερίδα ισοδυναμεί με 55 γρ ψωμί, 200 γρ αχλάδια ή 150 γρ ψημένες πατάτες.

 

Πηγή: Mélanie Mercier,  Διαιτολόγος- Διατροφολόγος – http://www.mymonitordiet.fr/

 

Αφήστε μια απάντηση