Παρασκευή, 18 Οκτώβριος 2019

Συνταγή: Ελαφρύ τιραμισού

 

Μια ελαφριά συνταγή για τιραμισού, ιδανική για να απολαύσουμε το γλυκό μας χωρίς ενοχές!

 

4 Μερίδες

1 μερίδα: 17 γρ. Υδατάνθρακες,  9 γρ. Πρωτεΐνες,  30 γρ. Λιπίδια & 1 γρ. ίνες

 

Υλικά

8  μπισκότα σαβαγιάρ

125 γρ. μασκαρπόνε

125 γρ. γιαούρτι

3 αυγά

25 γρ. Σιρόπι αγαύης

8 κουταλιές σούπας σκόνη κακάο

2 μεγάλα φλυτζάνια καφέ espresso

3 ml λικέρ αμαρέτο

 

Τρόπος παρασκευής

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι ανακατεύοντας τον καφέ espresso με το λικέρ Amaretto. Στην συνέχεια, βυθίζετε εκεί τα μπισκότα σαβαγιάρ, ένα-ένα, για 1 δευτερόλεπτο, μέχρι να βραχούν αλλά να μην μουλιάσουν γιατί θα διαλύονται. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα πυρέξ.

Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τους κρόκους με το μασκαρπόνε και το γιαούρτι. Σε άλλο σκεύος χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα προσθέτοντας σιγά σιγά και το σιρόπι αγαύης. Όταν η μαρέγκα μας γίνει σφιχτή, την προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους-μασκαρπόνε-γιαούρτι, ώστε να αποκτήσουμε μία ογκώδη ελαφριά μους.

Τοποθετήστε την κρέμα πάνω στα μπισκότα και βάλτε το πυρέξ στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες.

 

Πριν το σερβίρισμα πασπαλίστε κάθε κομμάτι με τη σκόνη κακάο.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: Pasprivédedessert.fr

Σημείωση: Αν φοβόμαστε τους ωμούς κρόκους και προτιμάμε να τους παστεριώσουμε, τους βάζουμε μαζί με το μισό σιρόπι αγαύης σε ένα μεταλλικό μπολ, ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε σε μπεν μαρί, δηλαδή πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ασπρίσουν οι κρόκοι και να ζεσταθούν.

Στα Super Market μπορείτε να βρείτε και Ασπράδι αβγού παστεριωμένο, χωρίς συντηρητικά, σε υγρή μορφή. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για φαγητό (εύκολη ομελέτα με 0% λιπαρά και 0% χοληστερόλη) ή για ζαχαροπλαστική (κέικ, μαρέγκα, μους κλπ).

Αφήστε μια απάντηση