Δευτέρα, 9 Δεκέμβριος 2019

Συνταγή: Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά

Για 4 μερίδες

13 γρ. Υδατάνθρακες ανά μερίδα, προερχόμενα κυρίως από τη τριμμένη φρυγανιά (9γρ. σύνθετοι υδατάνθρακες)

ΥΛΙΚΑ

4 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους (λιγότερο από 2 γρ. απλοί υδατάνθρακες για 100 γρ)

½ κιλό γέμισης με  κιμά

1 κρεμμύδι

1 αυγό

1 σκελίδα σκόρδο

50 γρ. τριμμένη φρυγανιά ολικής (70 γρ. σύνθετοι υδατάνθρακες για 100 γρ.)

3 κουταλάκια μαϊντανό

40 γρ. παρμεζάνα

Ελαιόλαδο

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1.  Πλένουμε και κόβουμε κατά μήκος τα κολοκυθάκια
  2.  Με ένα μικρό κουταλάκι αφαιρούμε την ψίχα, και την φυλάμε σε ένα μπολάκι
  3.  Ζεματάμε τα κολοκυθάκια σε βραστό νερό για 5 λεπτά το πολύ
  4.  Σε μία κατσαρόλα ή σε μεγάλο τηγάνι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον κιμά. Το ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να βγάλει τα υγρά του, ύστερα προσθέτουμε την ψίχα που αφαιρέσαμε από τα κολοκυθάκια. Και τα ψήνουμε περίπου 3 με 4 λεπτά.
  5.  Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε το αυγό και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε.
  6.  Σε ένα μικρό μπολάκι αναμιγνύουμε τη τριμμένη φρυγανιά με τη παρμεζάνα
  7.  Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά/παρμεζάνα.
  8.  Ψήνουμε στο φούρνο για 35 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Καλή σας απόλαυση !

Πηγή: recette-pour-diabetique.com

Αφήστε μια απάντηση