Δευτέρα, 11 Νοέμβριος 2019

Συνταγή: Κοτόπιτα με μανιτάρια

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 35 λεπτά – Έτοιμο σε 1 ώρα και 10 λεπτά

Υπολογίστε περίπου 30 γρ. σύνθετοι υδατάνθρακες ανά μερίδα

ΥΛΙΚΑ

700 γρ στήθος κοτόπουλο

250 γρ μανιτάρια

2 μικρά κρεμμύδια

2 καρότα (υπολογίστε 6,5 γρ. απλούς υδατάνθρακες για 100 γρ καρότα)

100 γρ ζαμπόν

2 αυγά

1 κρόκο αυγού

2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος

1 κύβο ζωμό κότας (διαλυμένο σε 3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό)

Μαϊντανό

1 πακέτα φύλλο σφολιάτα (ή κουρού ολικής) (υπολογίζουμε περίπου 40 γρ. υδατάνθρακες για 100 γρ. φύλλο (αναλόγως το φύλλο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για περίπου 6 λεπτά, σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Τα βάζουμε στην άκρη

Κόβουμε σε κομμάτια 1 εκατοστού το κοτόπουλο και το σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Το βάζουμε στην άκρη

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 2 αυγά με την κρέμα γάλακτος, τον ζωμό κότας και 2 μεγάλες κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Προσθέτουμε στο μείγμα τα μανιτάρια, το ζαμπόν τα καρότα ψιλοκομμένα και το κοτόπουλο.

Λαδώνουμε το ταψί μας και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο, ρίχνουμε το μίγμα και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Βάζουμε από επάνω το 2ο φύλλο και κλείνουμε καλά τις άκρες γύρω γύρω.

Με ένα πινέλο αλείφουμε τη ζύμη με κρόκο αυγού.

Κάντε και μία μικρή τρύπα στην μέση της πίτας με ένα μαχαίρι (για να βγαίνει ο αέρας και να μην σας φουσκώσει η πίτα), μπορείτε επίσης να φτιάξετε πάνω στη ζύμη με τη μύτη του μαχαιριού κάποιες γραμμές για ντεκόρ, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει!

Ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα για 35-40 λεπτά περίπου στους 210°.

 

Πηγή: recette-pour-diabetique.com

Αφήστε μια απάντηση