ΔΙΑΤΡΟΦΗΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή: Κοτόπουλο με αρακά & καλαμπόκι

Σήμερα το μενού έχει «κινέζικο»! Έτοιμο σε λιγότερο από 30’ λεπτά αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει. Πλούσια σε βιταμίνες Β & C, φυτικές ίνες και προβιταμίνη Α, μπορείτε να συνοδεύσετε το κοτόπουλο με ρύζι ή κινέζικα noodles.

Για 4 μερίδες

ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ:

Θερμίδες : 313

Πρωτεΐνη : 26,5 γρ

Υδατάνθρακες : 18 γρ.

Φυτικές ίνες: 10 γρ.

Λιπίδια: 15 γρ.

Νάτριο: 665 μγρ.

ΥΛΙΚΑ

3 κουταλιές της σούπας Ηλιέλαιο

8 πράσινα κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (400 γρ), κομμένο σε ψιλές λωρίδες

200 γρ αρακά λίγο βρασμένο

1 κουταλιά της σούπας soja sauce

3 κουταλιές της σούπας ζωμός κοτόπουλο ή ζωμός λαχανικών

1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι

1 κουταλιά της σούπας σουσάμι

2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε σε ένα wok (ή σε ένα βαθύ τηγάνι) το ηλιέλαιο, και σοτάρετε το πράσινο κρεμμυδάκι με το σκόρδο. Προσθέστε τις λωρίδες κοτόπουλο και ανακατέψτε συνεχώς να τσιγαριστούν για 3 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε τον αρακά, την soya sauce και τον ζωμό.

Αφήστε να ψηθούν για 3-5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

Στραγγίξτε και πλύνετε το καλαμπόκι, προσθέστε το στο τηγάνι. Ανακατέψτε 2 λεπτά ακόμη και πασπαλίστε με το σουσάμι και το κόλιανδρο.

Σερβίρετε ζεστό. Συνοδεύετε το πιάτο με ρύζι ή noodles.

Καλή σας όρεξη!

 

 

Πηγή: selection.ca

Μοιραστείτε το: