Συνταγή: Κουραμπιέδες με λίγους Υδατάνθρακες

Απολαύστε νοστιμότατους και υγιεινούς Κουραμπιέδες με λίγες Θερμίδες, χωρίς γλουτένη και χαμηλούς Υδατάνθρακές με αυτή την εύκολη Συνταγή.
Υλικά για 15 κουραμπιέδες
110γρ βούτυρο
1/2 φλιτζάνι με ερυθριτόλη και στέβια
1 αβγό
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι ή πούδρα αμυγδάλου
1 φλιτζάνι πρωτεΐνη ορού γάλακτος με γεύση βανίλια
1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1 κ.γλ. υγρή βανίλια
Πασπάλισμα
ανθόνερο σε σπρέι
σκόνη ζαχαροπλαστικής με ερυθριτόλη και στέβια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάτε με μίξερ το βούτυρο με το γλυκαντικό μέχρι να ασπρίσει το βούτυρο. Προσθέτετε το αβγό και συνεχίζετε να τα χτυπάτε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι αμυγδάλου και την μαγειρική σόδα. Το ρίχνετε στο μίγμα βουτύρου. Σχηματίζετε μια μπάλα και τη βάζετε στο ψυγείο να σφίξει για 10 λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150ο C. Βάζετε τη ζύμη πάνω σε μια λαδόκολλα και βάζετε από πάνω άλλη μια. Με ένα πλάστη ανοίγετε ένα παχύ φύλλο. Κόβετε σε μισοφέγγαρα με κουπατ και τα τοποθετείτε σε ταψί για μπισκότα στο οποίο έχετε τοποθετήσει έχετε λαδόκολλα. Τα ψήνετε για 8 με 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Μετά τα αφήνετε στο σβηστό φούρνο για περίπου 10 λεπτά για να γίνουν πιο τραγανά. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν ραντίζετε με ανθόνερο ένα κουραμπιέ τη φορά τον βουτάτε σε ένα μπολάκι όπου έχετε ρίξει τη σκόνη ζαχαροπλαστικής με ερυθριτόλη και στέβια και τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα.

Θερμίδες 201 147
Πρωτεΐνη 4 γρ 9 γρ
Λίπος 10 γρ 12 γρ
Υδατάνθρακες 25 γρ 3 γρ
Εδώδιμες ίνες 1 γρ 1 γρ

*Η πρώτη στήλη αναφέρεται στην διατροφική αξία των κανονικών κουραμπιέδων ανά τεμάχιο και η δεύτερη σε αυτούς με χαμηλούς υδατάνθρακες.

Καλή επιτυχία
Από το rebalance και την Ελένη Παπαγιαννίδου, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Μοιραστείτε το: