ΔΙΑΤΡΟΦΗΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή: Σαλάτα Ταμπουλέ

Η σαλάτα Ταμπουλέ (Tabouleh) έχει Αραβική προέλευση, έχει αγαπηθεί όμως και στην Ελλάδα αφού διαθέτουμε όλα τα συστατικά που χρειάζονται τα οποία είναι ιδιαίτερα θρεπτικά. Το μείγμα δημητριακών και οσπρίων, μας προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας πρωτεΐνες και είναι και πολύ χορταστικό.

Ανά μερίδα :

Θερμίδες : 282

Πρωτεΐνη : 11

Υδατάνθρακες : 37

Λιπίδια: 10

Λιπαρά: 1

Ζάκχαρα: 3

 

ΥΛΙΚΑ

  • Μαϊντανό
  • Δυόσμο
  • 150 γρ. πλιγούρι
  • 200 γρ. Ρεβίθια βρασμένα
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους ή ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι

Βράστε για 10 λεπτά το πλιγούρι

Κόψτε τις ντομάτες σε κύβους και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον δυόσμο

Μόλις βράσει το πλιγούρι, το σουρώνουμε και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.

Ανακατεύουμε στο μπολ, όλα τα υλικά μαζί

Πριν το σερβίρετε βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

 

Καλή όρεξη!

Κάθε μερίδα ισοδυναμεί με 70 γρ ψωμί, 200 γρ βρασμένες πατάτες.

 

 

Πηγή: Mélanie Mercier , Διαιτολόγος- Διατροφολόγος – http://www.mymonitordiet.fr/

 

 

Μοιραστείτε το: