ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣΝΕΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα 11 κορυφαία ιατροτεχνολογικά προϊόντα στις ΗΠΑ

Με ξεκάθαρη κατεύθυνση προς το ασθενοκεντρικό μοντέλο 

Ο όρος «ιατροτεχνολογικό προϊόν» έχει διευρυνθεί, περιλαμβάνοντας πλέον, πέρα από τα στεντ και τα εμφυτεύματα, προϊόντα και λογισμικά από εταιρείες τεχνολογίας, τεστ DNA που γίνονται από τους ίδιους τους ασθενείς στο σπίτι κτλ.

Το FiercePharma συνέταξε έναν κατάλογο με τα 11 κορυφαία ιατροτεχνολογικά προϊόντα που εγκρίθηκαν το 2018 στις ΗΠΑ και τα οποία δείχνουν ξεκάθαρα την τάση προς το ασθενοκεντρικό μοντέλο στην περίθαλψη.

Αυτά είναι:
Apple Watch της Apple: Έξυπνο ρολόι που κάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα, εντοπίζει τις πτώσεις και καλεί βοήθεια.
Hearing aid της Bose: Βοήθημα ακοής που επιτρέπει στο χρήστη να προσαρμόζει τις ρυθμίσεις μόνος του, μέσω έξυπνων συσκευών.
CustomFlex Artificial Iris της Erlangen: Η πρώτη ανεξάρτητη τεχνητή ίριδα που σχεδιάστηκε για να ταιριάζει με το φυσικό χρώμα των ματιών του χρήστη.
Deep, transcranial magnetic stimulation της Brains Way: Η πρώτη μη επεμβατική συσκευή για τη ψυχαναγκαστική διαταραχή που στέλνει ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά κύματα βαθιά μέσα στον εγκέφαλο για την τόνωση και την ενίσχυση των νευρώνων.
Embrace της Empatica: Συσκευή που φοριέται σαν ρολόι, εντοπίζει επιληπτικές κρίσεις και καλεί ή στέλνει μήνυμα σε μέλη της οικογένειας και φροντιστές.

Eversense CGM της Senseonics: Σύστημα διαχείρισης του διαβήτη που αποτελείται από μια μικρή συσκευή που τοποθετείται κάτω από το δέρμα και φωτίζει, όταν εκτεθεί σε υψηλά ή πολύ χαμηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

MitraClip της Abbott: Η τελευταία γενιά της συσκευής MitraClip για τη διαρροή καρδιακών βαλβίδων διαθέτει νέες πιο ευέλικτες δυνατότητες κατεύθυνσης και τοποθέτησης για ασθενείς με ανατομικές δυσκολίες.
DNA Collection kit της 23andMe: Το πρώτο γενετικό τεστ που γίνεται στο σπίτι και ανιχνεύει γονίδια που μπορεί να αλλάζουν το μεταβολισμό 50 κοινών φαρμάκων.
PK Papyrus της Biotronik: Το στεντ της Biotronik τοποθετείται χωρίς χειρουργείο by-pass και χρησιμοποιείται σε σπάνιες περιπτώσεις όταν οι στεφανιαίες αρτηρίες έχουν ανοίξει.
reSET-O prescription app της Pear Therapeutics: Εφαρμογή για τους εξαρτημένους από οπιοειδή ασθενείς που τους βοηθά να ακολουθήσουν τη φαρμακευτική αγωγή αλλά και να βρουν τρόπους διαχείρισης της διαταραχής, όπως θα έκανε ο ψυχοθεραπευτής.
Annovera της Population Council: Επαναχρησιμοποιούμενος δακτύλιος από σιλικόνη που περιέχει αντισυλληπτικές ουσίες (segesterone & ethinyl estradiol). Είναι εύκαμπτος, τοποθετείται στον κόλπο, αφαιρείται τις ημέρες της εμμηνορυσίας και επανατοποθετείται χωρίς τη βοήθεια του γιατρού.

Πηγή: f.daily

Μοιραστείτε το: