Δευτέρα, 22 Απρίλιος 2019

Ταλιατέλες με μύδια & κρόκο Κοζάνης

Στο πιάτο αυτό τα ζυμαρικά αντιστοιχούν σε 30 με 35 γρ. Υδατάνθρακες ανά μερίδα.

 

ΥΛΙΚΑ για 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

1,5 κιλό φρέσκα μύδια ή μισό κιλό κατεψυγμένα μύδια (ψίχα)

200 γρ. Ταλιατέλες ολικής (100 γρ. = 70 γρ. Υδατάνθρακες)

1 κολοκυθάκι

1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης

1 κρεμμύδι μέτριο

1 σκελίδα σκόρδο

150 ml κρέμα γάλακτος light

1 κρόκο αυγού

100 ml λευκό ξηρό κρασί

50 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη ή κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες

30 γρ. κουκουνάρι

2 κουταλιές σούπας μαϊντανό

Λίγο κρόκο Κοζάνης

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε το σκόρδο, το κολοκυθάκι και την πιπεριά Φλωρίνης σε λίγο ελαιόλαδο. Τα φυλάμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο σκεύος τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και προσθέτουμε τα μύδια, το κρασί και τον μαϊντανό. Σιγοβράζουμε για περίπου 12 λεπτά, έως ότου ανοίξουν όλα τα φρέσκα μύδια. Τα αφήνουμε και αυτά να κρυώσουν.

Μόλις κρυώσουν τα μύδια, αφαιρούμε το κέλυφος, και προσθέτουμε στον ζωμό το κρόκο Κοζάνης, την κρέμα γάλακτος (που έχουμε χτυπήσει με τον κρόκο αυγού) και τα αφήνουμε  (περίπου 12 λεπτά) σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα μας, ανακατεύοντας συχνά.

Μόλις δέσει η σάλτσα μας, προσθέτουμε τα μύδια, τα ψημένα κολοκυθάκια με την πιπεριά, και το κουκουνάρι.

Βράζουμε τις ταλιατέλες μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μας, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα μας.

Σερβίρουμε με λίγη παρμεζάνα, μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή επιτυχία !

Υ.γ. Προσοχή, μην προσθέσετε αλάτι, διότι τα μύδια θα αλατίσουν αρκετά το πιάτο

  • Εάν νηστεύετε αντικαταστήστε την κρέμα γάλακτος με φυτική κρέμα και μην βάλετε το αυγό και το τυρί.

 

Πηγή: recettepourdiabetique.com

Αφήστε μια απάντηση